Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Ceļojumu videblogu veidošana

Kā veidot videoblogu par ceļojumu: satieciet sievieti, kura iekaroja Amazoni ar kameru

2018. gadā britu pētniece Laura Binghema kopā ar piedzīvojumu meklētājām Nesu Naitu (Ness Knight) un Pipu Stjuarti (Pip Stewart) vadīja pasaulē pirmo ekspedīciju uz vietu, kur Gajānā sākas Esekibo upe, un pēc tam ar kajakiem devās pa upi visā tās garumā līdz Atlantijas okeānam. Laura, būdama jaunā māmiņa, juta, ka vēlas izdarīt kaut ko neparastu, lai uzturētu savu grūti nopelnīto piedzīvojumu meklētājas statusu. Šajā 72 dienu izaicinājumā viņa sastapās ar krācēm, ūdenskritumiem un indīgām čūskām un to visu dokumentēja ar Canon PowerShot G7 X Mark II.*

Esekibo ir lielākā upe Gajānā un trešā lielākā upe Dienvidamerikā — tā ir vairāk nekā 1000 kilometru gara no iztekas līdz ietekai, un tā plūst caur blīviem lietusmežiem un klajiem līdzenumiem. Tā ir kā dzīves līnija vietējiem iedzīvotājiem vaivajiem, kuri Laurai un viņas komandai ceļojumā palīdzēja, kā arī visu veidu savvaļas dzīvniekiem, tostarp nenotveramajiem jaguāriem. 72 dienas tā atbalstīja arī Lauru: tās krastos viņa šūpuļtīklā gulēja kopā ar trīs metrus garu plēsīgu kaimanu un tajā zvejoja, lai nodrošinātu uzturu.

Laura koncentrējās uz fiziskajiem un emocionālajiem izaicinājumiem, lai pabeigtu ceļojumu, tomēr kopā ar savu komandu apņēmās arī izstāstīt stāstu par cilvēka izturību un ilgtspējību, kā arī pašpietiekamu ceļošanu. Atsevišķās ceļojuma daļās viņām pievienojās arī fotogrāfs un filmu veidotājs, tomēr, lai tieši kamerā dokumentētu privātākus mirkļus, bija jāpaļaujas uz savām uzņemšanas prasmēm un trīs Canon PowerShot G7 X Mark II kamerām.**

Šeit mēs uzzināsim, ko nozīmē piedzīvojumu videoblogošana, kad esi piekusis, kāds aparatūras komplekts iztur šādu izaicinājumu un kāpēc ir svarīgi veltīt laiku, lai izstāstītu savu stāstu.

A group photograph by Jon Williams of the expedition members in the Guyana jungle.

Kas jūs iedvesmoja ceļojumam pa Esekibo?

“Kad man ar vīru” — biedru piedzīvojumu meklēšanā un TV personību Edu Stafordu (Ed Stafford) “piedzima dēls, es biju nobijusies, ka varu zaudēt savu identitāti. Es baidījos, ka visi mani piedzīvojumi tiks aizmirsti un paliks pagātnē, kad es visu savu enerģiju pievērsu mātes pienākumiem. Es par to runāju ar Edu, un viņš man it kā nejauši teica: “Neviens iepriekš nav izbraucis Esekibo, un tā ir fantastiska upe — kā Disneja džungļi.” Tiklīdz dzirdēju vārdus “Disnejs” un “neviens iepriekš nav izbraucis”, es teicu, “Paldies par ideju, tagad tā ir manējā!” Aizrautīgi smejoties, es skrēju prom no viņa uz biroju, lai sāktu izpēti.”

Laura photographs her husband Ed Stafford playing with their son on a beach.

Kādu stāstu vēlējāties izstāstīt?

“Nesai, Pipai un man ir līdzīga motivācija ceļojumiem — mēs patiesi izbaudām pieredzi, ko var sniegt pats cilvēks. Mēs centāmies izcelt priekšrocības, ko sniedz ilgtspējīga, alternatīva ceļošana, izaicinot sevi arī fiziski. “Mēs tur bijām, arī lai izceltu, kādas sekas uz vidi atstāj cilvēku ietekme. Upe sākās neskartā lietusmežā, bet, turpinot ceļu, tā lauzās starp lietusmeža daļām, kuras cilvēki bija izcirtuši un kurās tie bija darbojušies ar ieguves rūpniecību. Šajās vietās ūdens pārvērtās no tīra uz pretīgu — cilvēku izkārnījumi un atkritumi piesārņoja ūdeni, un mums uz ķermeņiem izveidojās izsitumi un augoņi. Mums bija svarīgi to dokumentēt, cik vien rūpīgi spējām.”

Saistīti raksti
How to become a vlogger

VIDEOEMUĀRU VEIDOŠANA

Kā kļūt par videoemuāru veidotāju

Sāciet darbu un veidojiet kvalitatīvus videoemuārus ar mūsu videoemuāru veidošanas padomiem iesācējiem.

Vlogger Matt Adlard sat at a kitchen table filming a video on the EOS M50 Mark II.

VIDEOBLOGOŠANA

Labākās Canon kameras videoblogošanai

Šīs lieliskās Canon videoblogošanas kameras atvieglo videobloga iedzīvināšanu ar iespaidīgu vadību un satriecošu video kvalitāti.

The best compact for content

KOMPAKTKAMERAS

Labākā kompaktkamera satura veidošanai

Uzziniet, kā PowerShot G7 X Mark III var palīdzēt atrast radošo dzirksti ikdienas dzīvē.

Laura and Ness Knight use a Canon PowerShot G7 X Mark II to film themselves in front of a tent in the jungle, inside which Pip Stewart is sitting.

Kā plānojāt izstāstīt stāstu?

Sociālajos tīklos mums kopā ir 150 000 vai 160 000 sekotāju, tāpēc zinājām, ka mums ir laba auditorija, kura uz to reaģēs, bet mēs vēlējāmies ar kameru arī personiski nodot savas nepastarpinātās emocijas, un tam mēs izmantojām Canon PowerShot G7 X Mark II,” saka Laura, kura pakalpojumā Instagram atrodama ar vārdu @laurabingham93.

“Lai ierakstītu savas sajūtas, mums katrai vajadzēja mazu kameru, ar kuru varētu nozust, kad neviens neskatās. Līdz ar to šī pieredze bija godīgāka, nekā tā būtu, sniedzot intervijas filmēšanas grupai. Mēs turējām kameras kabatās vai ikdienas lietu somās, lai tām varētu ērti piekļūt un mēs varētu izmantot katru iespēju, lai filmētu.”

Kādi ir lielākie izaicinājumi, veidojot savu piedzīvojumu videoklipus brīvā dabā?

“Kad esi tik ļoti emocionāli un fiziski iesaistījies, lai pabeigtu šo izaicinājumu, ir viegli aizmirst apstāties, lai uzņemtu fotoattēlus vai video. Tas jo īpaši attiecās uz mani, jo es tiešām vēlējos pabeigt šo izaicinājumu un atgriezties pie savas ģimenes. Mēs devāmies ceļojumā, lai izstāstītu stāstu un izveidotu saturu ne tikai sev, bet arī mūsu sponsoriem, tāpēc mums tas bija jāizdara. Bija svarīgi, ka kameru PowerShot G7 X Mark II var izvilkt no kabatas un uzreiz izmantot, lai pārējā laikā mēs varētu noliekt galvas un cītīgi doties uz priekšu, cik ātri vien varējām.”

Ness Knight sits on a sandy riverbank filming a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

Kādi bija jūsu svarīgākie apsvērumi, izvēloties kameras?

“Es uzskatu, ka pārnēsājamais svars ir apgriezti proporcionāls prieka daudzumam, kuru var gūt. Ja ir līdzi niecīga lieluma kamera PowerShot G7 X Mark II, ar kuru joprojām var iegūt pārsteidzošu materiālu, tas ceļojumu padara tikai jautrāku.

“Mūsu kameras kopā ar saules aizsargkrēmu, saulesbrillēm un ikdienas pārtiku tika iemestas mūs ikdienas lietu somās, kas bija novietotas mums priekšā kajakos. Tās pierādīja, ka ir izturīgas un labi tika galā ar mitrumu atšķirībā no klēpjdatora, kuru bijām paņēmušas līdz ierakstītā materiāla glabāšanai. Kad bijām uztraukušās, ka kameras ir kļuvušas pārāk mitras, mēs tās iemetām rīsu maisos, lai izžāvētu. Mums bija jāatceras tās izņemt, kad ņēmām rīsu tasi maltītei, bet šī sistēma darbojās!”

Vai kameru bija vienkārši lietot?

“Mūsu aktivitāšu rakstura dēļ bija svarīgi, lai mums būtu kamera, ar kuru varētu strādāt bez lielas piepūles. Mēs lielā mērā paļāvāmies uz automātiskās uzņemšanas režīmu, jo mums tiešām nebija laika nodarboties ar iestatījumu maiņu. Kamerai PowerShot G7 X Mark II automātiskie iestatījumi ir tik labi, ka tad, ja nepārzina kameras un nav laika nodarboties ar iestatījumiem un mainīt dažādas ainas un režīmus, tā ir pietiekami inteliģenta, lai to izdarītu jūsu vietā. Tā tiešām labi tika galā ar dažāda apgaismojuma situācijām, pareizi eksponējot ainu neatkarīgi no tā, vai bijām tiešā saules gaismā uz upes vai savos šūpuļtīklos zem nojumes naktī.

“Cita ļoti laba kameras PowerShot G7 X Mark II funkcija ir tā, ka ekrānu var uzlocīt uz augšu, lai varētu sevi labi iekadrēt. Tajā var redzēt, vai esi fokusā un kas ir fonā Tas ir jo īpaši noderīgi videoblogošanai un vēl vairāk atviegloja kameras lietošanu, kad bija jāpārvietojas.”

Adventurer Laura Bingham stands chest deep in the Essequibo River, holding a machete aloft. Photograph by Jon Williams.

Vai priecājaties, ka papūlējāties, lai uzņemtu gan fotoattēlus, gan video?

“Katrs mirklis ceļojumā bija tik piesātināts, ka daudzi laika gaitā tika aizmirsti. Nav iespējams atcerēties visu, un pastāv risks, ka var aizmirst burvīgus mazus mirkļus. Tagad, kad esam mājās, visas atmiņas ir sajaukušās tādā kā miglā, bet ar uzņemtajiem fotoattēliem un video mēs atkal un atkal no jauna varam pašas izdzīvot savu ceļojumu.”

Kādus padomus varat sniegt citiem, kuri vēlas veidot savu piedzīvojumu videoblogus?

“Ja jūsu mērķis ir uzņemt videoblogus sociālajiem tīkliem, Canon PowerShot G7 X Mark II ir pārsteidzoša kamera. Tā ir fantastiska, visu ietveroša videoblogera kamera, kas piedzīvojumu laikā palīdzēs, nevis traucēs.”

“Runājot par saturu, ziniet, ka nekad nav pārāk daudz. Pat tad, kad domājat, ka esat izveidojis pietiekami daudz satura, vienmēr varat eksperimentēt un izmēģināt jaunus leņķus, līdz iegūsiet kaut ko patiešām labu. Esiet pietiekami brīvs, izzinot savas iespējas un trūkumus, un lūdziet palīdzību, ja tā nepieciešama.”

Autors: Metjū Bouvens (Matthew Bowen)

*Canon PowerShot G7 X Mark II ir paredzēta darbam 0–40°C temperatūras un 10–90% mitruma vidē. Ekstrēmos apstākļos nevar garantēt normālu darbību. Ūdensizturīga somiņa (40 m) WP-DC55 ir pieejama kā atsevišķs piederums.

**Šim rakstam pievienotajā videoklipā ir apvienoti videobloga materiāli, ko uzņēmusi Laura, Nesa un Pipa ar Canon PowerShot G7 X Mark II, kā arī materiāls, ko uzņēmis profesionālais filmu veidotājs Peimens Zekavats (Peiman Zekavat) ar Canon EOS C300 Mark II, Canon EOS 5D Mark IV un L sērijas objektīviem.Product_PowerShot G7 X Mark IIProdukts_EOS C300 Mark IIProdukts_EOS 5D Mark IVL sērijas objektīvi

Saistīti produkti

Saistīti raksti

Gūstiet iedvesmu — tas ir galvenais noderīgu fotografēšanas padomu, pircēja ceļvežu un informatīvu interviju avots — viss, kas nepieciešams vislabākās kameras vai printera atrašanai un jaunāko radošo ideju īstenošanai.

Atpakaļ uz visiem stāstiem