Canon Inc. pamatinformācija

Canon Inc. pamatinformācija PDF formātā

Lejupielādējiet Canon Inc. Ltd pamatinformāciju [PDF, 149 KB]

Uzņēmuma profils: Canon Inc., kura galvenais birojs ir Tokijā, Japānā, ir pasaulē vadošs uzņēmums inovāciju un attēlveidošanas risinājumu nodrošināšanas jomā uzņēmumiem un lietotājiem mājās. Canon pirmais tirdzniecības uzņēmums Kwanon tika nodibināts 1933. gadā, bet pēc dažiem gadiem 1937. gadā tika nodibināts uzņēmums Precision Optical Industry Co. Ltd, kas bija Canon Inc. priekštecis. Tagad uzņēmums izstrādā, ražo un pārdod plašu kopēšanas iekārtu, printeru, kameru, optikas produktu un citu produktu klāstu, lai apmierinātu dažādās patērētāju vajadzības. Cilvēki, ģimenes, uzņēmumi un rūpniecības nozares visā pasaulē labi zina Canon zīmolu un tam uzticas.

Uzņēmuma filozofija — Kyosei: Canon uzņēmuma filozofija ir ietverta vārdā Kyosei, kas nozīmē “Dzīve un darbs līdzās kopīga mērķa labad”. Šī filozofija pamato visu Canon darbību — no ilgtspējīgu ražošanas metožu izstrādes līdz plašākas izvēles piedāvāšanai patērētājiem.

Stratēģiskās prioritātes: Canon mērķis ir nodrošināt stabilu izaugsmi, strauji mainoties, ar mērķi ierindoties 100 pasaules globālo uzņēmumu topā. Galvenā loma šī mērķa sasniegšanā būs diversifikācijai, aptverot jaunas uzņēmējdarbības jomas, un ekspansijai tādās jomās kā medicīniskā attēlveidošana, ražošanas fotoattēlu druka, tīkla kameras, profesionālā kinematogrāfija un jauktas realitātes vide, kā arī uzņēmējdarbības paplašināšanai, izmantojot apvienošanās un citu uzņēmu iegādes iespējas. Canon stratēģijas īstenošanu veicinās arī globāla ekspansija ar trīs reģionālajiem galvenajiem birojiem, kas ļaus tuvāk attiecīgajam tirgum izstrādāt inovācijas un ražot produkciju.

Finanšu informācija: Canon konsolidētais Canon Inc. neto pārdošanas apjoms 2014. fiskālā gada otrajā ceturksnī bija 926,8 miljardi Japānas jenu (9,2 miljardi ASV dolāru jeb 6,7 miljardi eiro*).
*Summa dolāros un eiro norādīta tikai lasītāja ērtībām, 2014. gada 2. ceturkšņa rādītājos izmantojot jenas valūtas maiņas kursu JPY 101 = USD 1 un JPY 138 = EUR 1, kas ir aptuvens valūtas maiņas kurss Tokijas valūtas maiņas tirgū 2014. gada 30. jūnijā.

Uzņēmuma struktūra:Canon uzskata, ka tā ilgstošo panākumu pamatā ir atšķirīgu attīstības, ražošanas un pārdošanas darbību izveide katrā globālajā reģionā.

Uzņēmumā Canon visā pasaulē strādā aptuveni 194 000 darbinieku, un tam ir ražošanas un mārketinga filiāles Japānā, Dienvidamerikā, Ziemeļamerikā, Eiropā, Āzijā un Okeānijā; turklāt ir arī globāls izpētes un attīstības tīkls ar uzņēmumiem, kas atrodas Amerikas Savienotajās Valstīs, Eiropā, Āzijā un Austrālijā.

Canon grupas uzņēmumu galvenās darbības jomas

Biroju uzņēmējdarbības struktūrvienība: biroju tīkla digitālās universālās ierīces, krāsu tīkla digitālās universālās ierīces, personiska lietojuma tīkla digitālās universālās ierīces, biroju kopēšanas iekārtas, pilnkrāsu kopēšanas iekārtas, personiska lietojuma kopēšanas iekārtas, lāzerprinteri

Ražošanas drukas struktūrvienība: lielformāta tintes printeri, digitālie ražošanas printeri

Patēriņa preču uzņēmējdarbības struktūrvienība: digitālās SLR kameras, kompaktas digitālās kameras, maināmi objektīvi, digitālās videokameras, universāli tintes printeri, tintes printeri ar vienu funkciju, attēlu skeneri, apraides aprīkojums, kalkulatori

Ražošanas un pārējās uzņēmējdarbības struktūrvienība: pusvadītāju litogrāfijas aprīkojums, LCD litogrāfijas aprīkojums, medicīniskais attēlu ierakstīšanas aprīkojums, oftalmoloģijas produkti, magnētiskās galviņas, mikromotori, datori, rokas termināļi, dokumentu skeneri

Rūpniecība un ražošana: Canon ražošanas procesi pastāvīgi attīstās, meklējot risinājumus, kā patērētājiem savlaicīgi nodrošināt augstākas kvalitātes produktus. Īstenojot tādas reformas kā nodalīta (šūnveida) ražošana un automatizēta ražošana, Canon mērķis ir panākt ražošanas sistēmas inovācijas katrā procesa stadijā — iepirkumi, ražošana un izplatīšana. Canon strādā, nodrošinot pozitīvu ietekmi uz vidi — iegādājas detaļas un materiālus, kas veidoti, uzņemoties atbildību pret vidi, un nodrošina efektīvu izplatīšanu.

Toride rūpnīca, kas dibināta 1961. gadā, ir atbildīga par Canon biroju attēlveidošanas produktu ražošanu, izmantojot uzņēmuma unikālo nodalīto ražošanas sistēmu, kas ieviesta aptuveni pirms 14 gadiem.

Nodalītā ražošanas sistēma, kas ierobežo darba procesu ar konveijera lentēm, darbiniekus sadala mazās komandās jeb šūnās, kas montē produktus no sākuma līdz beigām. Katra darbinieka veikto darbību skaits ir atkarīgs no viņa personīgu prasmju līmeņa. Šī ražošanas metode ir palīdzējusi ilgtspējīgi palielināt ražošanas efektivitāti un pieļauj arī elastīgu ražošanas apjomu regulēšanu.

Izpēte, attīstība un tehnoloģijas: Canon ir apņēmies izmantot progresīvu izpēti un attīstību kā svarīgu līdzekli, lai nodrošinātu unikālu un patentētu produkciju. 2013. fiskālajā gadā izpētē un attīstībā uzņēmums investēja 306,3 miljardus Japānas jenu, kas atbilda vairāk nekā 8% no pārdošanas apjoma. 2013. gadā uzņēmumam tika piešķirti 3825 patenti* Amerikas Savienotajās Valstīs, ierindojot to trešajā vietā visu uzņēmumu sarakstā. Ar to Canon atzīmēja 28. gadu pēc kārtas, kad tas ierindojās ASV piecu visvairāk saņēmušo patentu uzņēmumu topā.

Visu pašreiz ražoto Canon produktu tehnoloģijas pamatā ir piecas unikālas attēlveidošanas programmas, kas uzņēmumā Canon tika izveidotas, integrējot Canon vēstures gaitā izstrādātas tehnoloģiju sērijas:

Attēlu tveršanas programma — lielas izšķirtspējas un augstas attēlu kvalitātes objektīvu, sensoru un attēlu apstrādes tehnoloģijas

Elektrofotogrāfijas programma — elektrofotogrāfijas tehnoloģija ir pasaulē par labākajiem atzīto lāzerstara printeru un kopēšanas iekārtu darbības pamatā

Tintes strūklprinteru programma — spēj nodrošināt mikroskopiskas tintes pilītes, kas ir tik mazas kā viens pikolitrs (viena triljonā litra daļa), sniedzot iespēju izgatavot pat DNS mikroshēmas

Fotolitogrāfijas programma — Canon pusvadītāju apstarošanas tehnoloģija ietver visnozīmīgākās optikas un īpaši precīzas pozicionēšanas tehnoloģijas

Displeju programma — jaunākās paaudzes plakano ekrānu displeju tehnoloģija nodrošina lielu ekrānu, augstas kvalitātes attēlus un mazu enerģijas patēriņu

Plašāku informāciju par Canon grupas globālajām darbībām, lūdzu, skatiet vietnē www.canon.com.

*Avots: ASV Patentu un preču zīmju birojs; aprēķināts, pamatojoties uz paziņojumiem par kopējo iknedēļas skaitu.