Article

Sustainable IT:
What’s the difference between Remanufactured and Refurbished?

imageRUNNER Advance C5500 ES

Ilgtspējībai ir liela loma patērētāju un uzņēmumu darba kārtībā. Uzņēmējdarbības ilgtspējības uzlabošana arvien biežāk nozīmē IT infrastruktūras rūpīgu pārbaudi.

Tas ir tāpēc, ka elektronisko ierīču atkritumiem tiek pievērsta liela uzmanība. Tādi produkti kā datori, klēpjdatori un viedtālruņi veidoja 1% no oglekļa pēdas nospieduma pasaulē 2007. gadā, bet šis skaitlis ir jau trīskāršojies un ar līdzšinējo tendenci pārsniegs 14% līdz 2040. gadam1.

Veicot ilgtspējīgu izvēli, uzņēmumiem būtu jāņem vērā ne tikai printera oglekļa pēdas nospiedums produkta lietošanas periodā, bet visā produkta dzīves ciklā. Tas nozīmē, ka jāatzīst, ka oglekļa pēdas nospiedums nav vienreizējs mērījums. Tas ir kopējais novērtējums visā produkta dzīves cikla laikā, sākot no izejmateriālu iegūšanas līdz produkta ražošanai, transportēšanai, lietošanai un apstrādei aprites cikla beigās. Canon ir aprēķinājis, ka 40% no daudzfunkciju printera oglekļa pēdas nospieduma veidojas no izejmateriālu iegūšanas agrīnajiem posmiem līdz ražošanas stadijai2, tāpēc ir svarīgi izmantot dzīves cikla pieeju, lai aprēķinātu ierīces oglekļa pēdas nospiedumu.

Ņemot to vērā, atjaunotajām un renovētajām ierīcēm ir liela nozīme. Abas metodes ir lieliskas, lai iedvestu dzīvību esošajā aparatūrā un komponentos, ievērojami samazinot ietekmi uz vidi no produktu dzīves cikla izejmateriālu iegūšanas un ražošanas posmiem3, vienlaikus dodot ieguldījumu aprites ekonomikā. Tomēr abas metodes nedrīkst sajaukt, jo tās fundamentāli atšķiras. Tālāk aprakstīts, kāpēc tā ir.

Kas ir renovēta ierīce?

Renovācija ir process, kurā produkti — parasti elektroniskās un elektriskās ierīces, — kas iepriekš atgriezti ražotājam vai pakalpojumu sniedzējam, tiek atkārtoti izplatītas. Tās var būt “jaunas” preces, kas nebija vajadzīgas, produkti ar defektiem, kas atgriezti garantijas laikā, vai produkti, kas bija jāatjaunina (bieži vien tas attiecas uz viedtālruņiem).

Renovācijas process ietver visu, sākot no dažu vienkāršu pārbaužu veikšanas līdz rūpīgai produkta tīrīšanai un atjaunošanai. Atšķirībā no lietotām precēm, renovētas preces tiek pārbaudītas, lai nodrošinātu to pareizu darbību un funkcijas. Renovētām iekārtām ir arī plašs garantiju piedāvājums, sākot no precēm bez garantijas līdz tādām, kuru garantija atbilst līdzīgām jaunām precēm.

Renovēti produkti var būt laba izvēle uzņēmumiem, kas vēlas izdevīgi paplašināt savas drukāšanas iespējas, neuzņemoties risku, kas saistīts ar nepārbaudītām lietotām ierīcēm.

Kā mēs renovējam ierīces?

Canon apstiprinātajiem renovētajiem printeriem, kas apzīmēti ar CU (certified used, sertificēti lietošanai), jāatbilst stingriem kvalitātes un veiktspējas standartiem. Tiem arī jāpalīdz uzņēmumiem izpildīt to ilgtspējīgā iepirkuma noteikumus.

Mūsu renovācijas programma tiek īstenota reģionālajos birojos, samazinot oglekļa nospieduma pēdu, ko izraisa transportēšana no vienas, centralizētas vietas Eiropā, kas var būt ilga. Mūsu vietējie biroji klasificē un šķiro ierīces to dzīves cikla beigās, lai atrastu iekārtas, kas ir piemērotas renovācijai. Kad šīs ierīces ir atlasītas, vietējie renovācijas uzņēmumi tās rūpīgi pārbauda, iztīra un salabo, lai tās būtu gatavas jaunam īpašniekam.

Kā notiek atjaunošana?

Atjaunoto ierīču galvenā atšķirība ir procesa stingrība, standartizācija un pilnīgums. Atjaunotas iekārtas ir no jauna saliktas no atsevišķiem komponentiem, lai atbilstu tādām pašām klientu gaidām kā jaunas iekārtas. Tas tiek panākts, no jauna saliekot produktu atbilstoši oriģinālā ražotā produkta tehniskajiem datiem, izmantojot gan atkārtoti lietotas, gan salabotas un jaunas detaļas.

Lai produktu klasificētu kā “atjaunotu”, tā nolietotie vai novecojušie komponenti un moduļi ir jāsalabo vai jānomaina. Ir svarīgi atzīmēt, ka kvalitātes kontrole pieprasa, lai produkta atjaunošanas laikā nolietotās detaļas tiktu nomainītas.

Mūsu atjaunošanas process

Uzņēmumā Canon mēs nodrošinām, ka atjaunotās ierīces atbilst mūsu stingrajiem kvalitātes un produktu izlaides standartiem katrā solī. Mūsu imageRUNNER ADVANCE ES daudzfunkciju ierīču klāsts ir izstrādāts, lai samazinātu resursu patēriņu un ietekmi uz vidi, izmantojot atjaunošanas metodi.

Canon jau izsenis investē aprites ekonomikā, un ES klāsts samazina ar ražošanu saistīto izejmateriālu izmantošanu par vismaz 90%, salīdzinot ar līdzīgiem jauniem modeļiem. Lūk, kā tas darbojas!

  • Mūsu pārdotākie modeļi tiek savākti no visas Eiropas un nosūtīti uz īpašu Canon produktu atjaunošanas uzņēmumu Gīzenē, Vācijā.
  • Pēc tam tie tiek pārbaudīti, lai pārliecinātos par to piemērotību atjaunošanai.
  • Tad tie tiek izjaukti līdz atsevišķam rāmim, un katrs komponents tiek rūpīgi iztīrīts, tiek pārbaudīta tā kvalitāte, un, ja nepieciešams, tas tiek salabots vai nomainīts.
  • Pēc tam iekārta tiek salikta uz rūpnīcas standarta ražošanas līnijas, izmantojot gan esošās detaļas, gan jaunas. Informācija no cietajiem diskiem tiek dzēsta, tie tiek pārformatēti, un iekārta tiek atjaunināta, izmantojot jaunāko programmaparatūru. Skaitītāji tiek iestatīti uz nulli, būtībā iekārtas atgriežot apritē kā jaunas.
  • Katrai atjaunotajai iekārtai tiek piešķirta arī pavisam jauna garantija, piedāvājot tāda paša standarta garantiju kā jaunām iekārtām, tādējādi apliecinot mūsu uzticību savām iekārtām.
  • Visbeidzot katrai ES klāsta ierīcei tiek veikta virkne pārbaužu un stingra kvalitātes kontrole, pirms tā atstāj rūpnīcu, lai garantētu, ka tā pirms pārdošanas ir nevainojamā stāvoklī.


Šāds stingrs process tiek īstenots atjaunotajām ierīcēm. Viss ES produktu klāsts ir saņēmis Lielbritānijas Standartu institūta (British Standards Institute, BSI) sertifikātu atbilstoši kodam BS8887-220 — Atjaunošanas process — Tehniskie dati, kas apstiprina mūsu apņemšanos nodrošināt kvalitāti.

Aprites ekonomika: kādu ieguldījumu var sniegt jūsu uzņēmums?

Atjaunotie produkti nav jāuztver kā “lietoti”, “renovēti”, “salaboti” vai “atkārtoti lietoti.” Tā vietā mēs runājam par komponentu reģenerēšanas, izjaukšanas, remonta un tīrīšanas procesu tālākpārdošanai ar tādu pašu kvalitāti, veiktspēju un tehniskajiem datiem kā pilnīgi jaunam produktam.

Šis process, kuru iziet ES klāsta ierīces, ir ļoti svarīgs, jo katru gadu tiek pārdots vairāk nekā 100 miljonu printeru un kopētāju4. Klientiem, kuri vēlas dot savu ieguldījumu aprites ekonomikā vai stiprināt savu atbalstu videi, ir jāņem vērā, ka atjaunota ierīce var mazināt nepieciešamību pēc jauniem resursiem, vienlaikus nodrošinot izcilas kvalitātes drukātos materiālus.

Izvēloties atjaunotas ierīces, uzņēmums sniedz ieguldījumu aprites ekonomikā, pagarinot atkārtoti izmantoto elementu kalpošanas laiku un radot vērtību. Līdz ar to uzņēmumi, kas izmanto vienu vai vairākus atjaunotus produktus, dod arī savu ieguldījumu ilgtspējīgākas sabiedrības veidošanā.

Atjaunošana ir dārgāka nekā renovācija, tomēr tiek iegūts augstāka standarta produkts — daļēji tas notiek, pateicoties procesa pamatīgumam. Protams, tas, kas ir piemērots vienam uzņēmumam, ne vienmēr ir piemērots citam, un jebkurai organizācijai, kas apsver zaļas IT vai videi draudzīgākas ierīces, ir jānodrošina, ka tas neapdraud kvalitāti vai funkcijas. Tāpēc mēs iesakām izpētīt, ko atjaunošana var piedāvāt jūsu uzņēmumam, lai līdzsvarotu jūsu sociālās atbildības rādītājus ar izcilu uzņēmuma darbību.

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S095965261733233X?via%3Dihub
  2. https://ecoleaf-label.jp/pdf_view.php?uuid=ab422241-a95d-4f23-96ba-fd1c56e842f9.pdf&filename=JR-AI-22232C_ENG.pdf
  3. https://ecoleaf-label.jp/pdf_view.php?uuid=7b71fe5d-7756-4eb3-a14a-9681b739169f.pdf&filename=JR-AI-23017C_ENG.pdf
  4. https://www.statista.com/outlook/cmo/consumer-electronics/computing/printers-copiers/worldwide#revenue

Related Products

  • Daudzfunkciju krāsu printeri

    imageRUNNER ADVANCE C5500 ES sērija

    Uzlabojiet biroja efektivitāti un darba ražību ar daudzfunkcionālām A3 formāta ierīcēm, kas izstrādātas, lai atbalstītu ilgtspējīga darba centienus.
  • Daudzfunkciju melnbaltie printeri

    imageRUNNER ADVANCE 4545i ES

    Atbalstiet aprites ekonomiku un uzlabojiet savu ieguldījumu vides aizsardzībā ar lieliski atjaunotām melnbaltajām ierīcēm.
  • Explore Further

  • ARTICLE

    Circular economy, sustainability and business opportunities

    Creating value while safeguarding the environment.

    12 Feb 2021

  • ARTICLE

    3 reasons your business should care about sustainability

    Being sustainable is more than an environmental gesture - it makes long-term economic sense.

    12 Feb 2021

  • ARTICLE

    Sustainable Future

    Find out about Canon’s Sustainability strategy, targets for improvement and management of sustainability-related compliance and certification.

  • UZZINIET VAIRĀK UN SAZINIETIES AR MŪSU EKSPERTIEM