RADOŠA DRUKĀŠANA UN ALBUMU VEIDOŠANA

Augs, fotogrāfija, izdruka: 100 dienas dārzā

Uzziniet, kā pakalpojuma TikTok lietotāja dārzniece Hloja Makkečnija (Chloe Mckechnie) izmantoja Canon Zoemini 2 un 100 mini fotoattēlu izdrukas, lai dokumentētu augšanu savā dārzā.
Izdruka nāk ārā no Canon Zoemini 2 portatīvā printera, kas novietots uz dienasgrāmatas un ko ieskauj uzlīmes, izdrukas, kancelejas preces un Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm fotopapīra 100 lokšņu paka.

Sakņu dārza vai aizraujoša un koša puķu dārza dokumentēšana ir iztēli rosinošs veids, lai ne tikai atcerētos, kā rūpēties par augiem, bet arī reģistrētu dārza augšanu un pārmaiņas.

TikTok satura veidotāja Hloja Makkečnija (Chloe Mckechnie), kas dzīvo Torkī, Lielbritānijā, ir piesaistījusi lielu uzmanību tiešsaistē, pateicoties viņas noderīgajiem un iedvesmojošajiem jaunumiem par dārzu, ziņojumiem par augu glābšanu un pamācību videoklipiem. Lai reģistrētu norisi un nodrošinātu noderīgu resursu nākotnei, Hloja nolēma dokumentēt savu darbu dārzā 100 dienas ar kabatas formāta Canon Zoemini 2 un Canon ZINK™ 5 x 7,6 cm 100 lokšņu pielīmējamā fotopapīra paku. Viņai jau bija dārzkopības dienasgrāmata, bet tagad viņa varēja pievienot mini izdrukas, kā arī ar roku rakstītas piezīmes ar detalizētu informāciju par audzēšanas paņēmieniem un darbības plānu.

Canon Zoemini klāsts un liela papīra paka ir lieliski piemērota tādiem projektiem kā šis, kurā lietas visu laiku mainās, neatkarīgi no tā, ko ierakstāt — 100 dienas mājas uzlabošanas vai izdaiļošanas projektu, 100 dārgas dienas ar jaundzimušo vai pirmās 100 dienas, kad ir jauns mājdzīvnieks.

“100 dienu projekts ir patiešām aizraujošs un interesants veids, kas satura veidotājiem ļauj redzēt, cik daudz viņi ir izdarījuši, un man bija liels prieks izpētīt visus veidus, kā es varētu izmantot Canon Zoemini 2 printeri dārzkopības projektos,” saka Hloja.

Šeit viņa dalās ar stāstu par savu 100 dienu dārzkopības pieredzi.

Izvēlieties, ko dokumentēt

Jauna sieviete, kas tur augu, stāv šķūnī, aiz viņas redzama lāpsta, lejkanna un pie sienas piekārts puķupods.

“Kad esmu savā dārzā, es jūtos tik priecīga un mierīga,” saka Hloja. “Tā tiešām ir mana iecienītākā vieta — pat lietus laikā, kad ir dubļi.”

Jauna sieviete noliecas pie stādu rindām šķūnīša plauktā.

Hloja saka, ka augšanas norises fotoattēlu uzņemšana katru dienu viņu iedvesmoja eksperimentēt ar dažādiem augiem. “Tas mani motivēja stādīt jaunus dārzeņus un ziedus un sekot līdzi to augšanai,” viņa skaidro.

Hloja sāka nodarboties ar dārzkopību pirms vairākiem gadiem, kad viņa ar savu partneri pārcēlās uz dzīvokli, un āra telpas pārveidošana viņā atraisīja prieku par dārza darbiem. “Es sāku ar vienkāršu tīrīšanu, jo dārzs bija pilns ar pāraugušiem augiem un nezālēm,” viņa skaidro. “Mana aizraušanās ar to katru gadu ir kļuvusi arvien lielāka. Man ļoti patīk dārzkopība un izveidotā vieta — tā ir mana laimīgā vieta.”

Hloja nolēma katru dienu nofotografēt svarīgāko, lai to iekļautu savā dienasgrāmatā un ikmēneša ziņās par augiem, kas tajā brīdī bija pašā plaukumā. “Es arī izgatavoju savas norādījumu lapas,” viņa paskaidro. “Dārzkopībā vislabākais veids, kā apgūt ko jaunu, ir mācīties no tā, ko esat darījis iepriekš, tāpēc šīs lapas bija patiešām interesantas.

“Tas ir pirmais gads, kad esmu visu pareizi izdarījusi, lai audzētu dārzeņus,” viņa piebilst. “Iepriekš esmu audzējusi spinātus un burkānus, bet šogad es audzēju arī zirņus, kartupeļus, tomātus un čili piparus. Es uzņēmu fotogrāfijas ar sakņu un puķu dārzu, lai parādītu pārmaiņas no pavasara līdz vasarai,” viņa saka.

Hloja iestādīja tulpes, krokusus un dekoratīvos sīpolus kopā ar saviem iecienītajiem cukurzirņiem. “Dārzeņi, ko man visvairāk patika dokumentēt, bija cukurzirņi, jo tie patiešām ātri auga un tos bija vienkārši izaudzēt no sēklām,” viņa saka. “Tie mani kā dārznieci arī izaicināja, jo man bija jāizveido balsti, kur dzinumi varētu pieķerties.”

Fotoattēlu personificēšana

Rokas, kas tur viedtālruni, kurā redzamas lietotnes Canon Mini Print dizaina opcijas.

Lietotne Canon Mini Print Canon Zoemini 2 un Canon Zoemini S2 piedāvā daudz iespēju, tostarp iespēju izvēlēties iepriekš izveidotus izkārtojumus, kolāžas un uzlīmes.

Rokas, kas izmanto lietotni Canon Mini Print, lai viedtālrunī tulpju fotoattēlam pievienotu tekstu.

Lietotne sniedz iespēju arī radoši izmantot attēlus, pievienojot uzlīmes, rāmīšus un tekstu.

Hloja izmantoja bezmaksas Canon Mini Print lietotni, lai savienotu viedtālruni ar Canon Zoemini 2. Lietotne, kas saderīga ar iOS un Android ierīcēm, viņai sniedza iespēju parādīt savu radošumu un atdzīvināt fotogrāfijas.

Lietotnē varat personalizēt fotoattēlus ar uzlīmēm un rāmīšiem, kā arī izvēlēties izkārtojumu, tostarp iespēju veidot etiķetes, izmantojot pielāgojamu veidņu klāstu, kā arī varat izveidot kolāžas ar vairākiem attēliem.

“Lietotne ir tik vienkārši lietojama un daudzpusīga,” saka Hloja. “Nekad nebiju domājusi, ka ir tik daudz uzlīmju un etiķešu drukāšanas iespēju.”

Norises dokumentēšana

Sieviete dienasgrāmatā raksta par augiem, kurus viņa audzē, kā arī ielīmē augu fotoattēlus.

Hloja savā dienasgrāmatā izveidoja informatīvas lapas, lai dokumentētu savu pirmo mēģinājumu audzēt kartupeļus, ietverot dažādu procesa stadiju izdrukas, kas nākamajā gadā būs noderīga atsauce.

Rokas, kas pie puķupoda pielīmē uzlīmi “Tomāts“, kas ilustrēta ar maza, sarkana tomāta grafiku.

Varat radoši izpausties ar uzlīmēm — tajās nav jābūt tikai tekstam. Hloja izmantoja interesantu fontu un pievienoja tomāta ilustrāciju, lai izveidotu uzlīmes tomātu stādiem.

Visa Canon Zoemini klāsta izdruku lipīgā pamatne atvieglo dienasgrāmatu veidošanu — nav līmes, tāpēc nav jāuztraucas par nekārtības radīšanu, turklāt ir minimāls iepakojuma materiāla daudzums, kas jāizmet. Jums tikai jānovelk aizmugure un jāielīmē izdrukas. Izdrukas ir arī izturīgas pret plīšanu un ūdeni, tāpēc Hloja varēja papildināt savu dienasgrāmatu, kamēr ārā strādāja dārzā.

Papildus Canon ZINK (bez tintes) 2 x 3 collu (50 x 76 mm) fotopapīram, kas pieejams iepakojumos pa 20 un 50 loksnēm, kā arī pa 100 loksnēm, ir arī iespēja izmantot Canon ZINK 1,3 collu iepriekš sagrieztās apaļās uzlīmes, lai ieviestu lielāku daudzveidību dienasgrāmatas izkārtojumā.

Hloja izveidoja ne tikai izdrukas savai dienasgrāmatai, bet arī uzlīmes puķupodiem, sagriežot izdrukas vairākās strēmelēs, lai viņa savā siltumnīcā varētu identificēt dažādus stādus. “Var būt diezgan grūti visam sekot līdzi, ja vienlaikus iesējat daudz sēklu, tāpēc uzlīmes ir ļoti noderīgas,” viņa paskaidro. “Es arī izdrukāju dažus attēlus ar apmali, ko es lietošu sīpolu marķēšanai to glabāšanas laikā.”

Hloja uzskata, ka dārzkopības sezonas vizuālās atsauces būs lielisks palīgs nākamajā gadā. “Dažādu dārzeņu audzēšanas procesa dokumentēšana no sēklām līdz ražai man ļoti palīdzēs sakņu dārzā nākotnē,” stāsta Hloja. “Es fiziski varu apskatīt, kā augiem jāizskatās katrā stadijā. 100 dienu projekts ir bijis pārsteidzošs,” viņa piebilst. “Man patīk mans dārzs un dārzkopība, taču šis projekts mani patiešām ir izaicinājis kā nekad agrāk.” Fiziska dienasgrāmata, kas ļauj atskatīties un to pāršķirstīt, nevis vienkārši tālrunī saglabāti attēli, var radīt reālu emocionālu atšķirību, jo īpaši pēc šādas piepūles beigām.

Roka, kas tur izdruku, kurā redzamas tulpes virs dārzkopības dienasgrāmatas. Uz rakstāmgalda blakus dienasgrāmatai ir 100 lokšņu paka ar Canon ZINK 2 x 3 collu fotopapīru.

“Man patika dokumentēt dekoratīvos sīpolus, kad tie sāka ziedēt,” saka Hloja. “Bija aizraujoši redzēt, kā mans dārzs mainās šo 100 dienu laikā — un tas bija patiešām izglītojoši.”

Kādu projektu jūs dokumentētu vairāk nekā 100 dienas vai 100 attēlos? Neatkarīgi no tā, ko izvēlaties, savas izdrukas varat pielīmēt pie sienas, piekārt pie pašgatavotas fotogrāfiju auklas vai pat ievietot īpaši veidotā albumā. Kabatas formāta Canon Zoemini 2 ir pietiekami maza, lai vienmēr būtu pa rokai un lai uzņemtu un izdrukātu momentuzņēmumus, un viss jums nepieciešamais ir tikai lielā ZINK papīra paka.

Autors: Lorna Dokerila (Lorna Dockerill)

Saistītie produkti

Saistītie raksti