VIDEOBLOGOŠANA

Panākumu recepte: slavenais konditors Mets Adlerds izmēģina Canon EOS M50 Mark II

Pašmācības ceļā izskolojies konditors un sociālo tīklu zvaigzne Mets Adlerds (Matt Adlard) izbauda darbu ar Canon EOS M50 Mark II — ar funkcijām bagātu bezspoguļu kameru, kas lieliski piemērota video tiešraidēm.
Slavenais konditors Mets Adlerds (Matt Adlard) uzņem fotogrāfiju ar šokolādes desertu, izmantojot Canon EOS M50 Mark II.

Mets ir aizņemts cilvēks. Viņš visu uzņem, rediģē un veido pats, tāpēc viņam nepieciešama kamera, kuru ir vienkārši lietot un kura neaizkavē viņa darbu. “Šobrīd es uzņemu varbūt kādus 10–15 videoklipus mēnesī, tostarp trīs 10 minūšu videoklipus tiešsaistes konditoru skolai un divus videoklipus nedēļā pakalpojumiem Instagram un TikTok. Un vēl ir Instagram Stories — tos uzņemu katru dienu.”

Mēs izaicinājām pašmācības ceļā izskoloto konditoru un sociālo tīklu zvaigzni Metu Adlerdu (Matt Adlard) izmēģināt kameru EOS M50 Mark II, lai parādītu tās iespējas dzīvīgu videoklipu uzņemšanā. Līdzīgi kā daudzi satura veidotāji, sākumā Mets filmēja ar viedtālruni, pēc tam pārgāja uz vienkāršu automātisko kameru un vēl pēc tam uz Canon EOS 70D (tagad tās pēcgājēja ir Canon EOS 90D). EOS M50 Mark II ir sniegusi viņam iespēju izbaudīt kvalitāti un ērtības, ko piedāvā bezspoguļu EOS M kamera.

Portatīvs dizains

Hero Lifestyle Film

Canon EOS M50 Mark II ietver daudzas funkcijas, kas atvieglo videoblogošanu, tostarp acu noteikšanas automātisko fokusēšanu asu pašbilžu iegūšanai, kas darbojas arī filmās un Servo režīmā, kā arī ilgāku akumulatora kalpošanas laiku salīdzinājumā ar Canon EOS M50. “Tā ir arī ļoti parocīga un viegla,” saka Mets. “Tas man ir svarīgi, jo kameru es vienmēr pārvietoju, noņemot no statīva, mainot pozīcijas, pagriežot utt.”

Pat kameras EOS M50 Mark II grozāmais ekrāns man ir tehnoloģisks uzlabojums salīdzinājumā ar iepriekšējo kameru,” viņš turpina. “Kad veidoju saturu, piemēram, uzņemot no augšas ar savu tālruni, es neredzu ekrānu. Tāpēc patiesībā nemaz nezinu, vai iegūstu nepieciešamo kadru. Bet ar EOS M50 Mark II es ekrānu varu apvērst, varu skatīties lejup uz ēdienu un pārbaudīt, vai uzņemu kadru pareizi.”

Laiku taupošas funkcijas

Mets Adlerds skatās Canon EOS M50 Mark II grozāmajā ekrānā. Kamera stāv uz trijkāja un ir vērsta lejup, lai uzņemtu no augšas.

Canon EOS M50 Mark II ir aprīkota ar daudzpusīgu grozāmu skārienekrānu, kā arī augstas izšķirtspējas elektronisko skatu meklētāju, kas spilgtā apgaismojumā nodrošina skaidru attēlu.

Cilvēks dekorē kūku ar konditorejas maisiņu, kamēr Canon EOS M50 Mark II kamera uz trijkāja filmē ainu no augšas.

Canon EOS M50 Mark II kamera ir saderīga ar Canon stiprinājuma adapteri EF-EOS M, ļaujot strādāt ar esošajiem EF un EF-S objektīviem, kā arī EF-M objektīviem.

Pēdējā laikā videoklipu ierakstīšanai Mets izmantoja Canon EOS 70D ar komplektācijā iekļauto objektīvu un viedtālruni. “Es izmantoju savu tālruni uz statīva virs ēdiena, lai iegūtu skatu no augšas uz leju, un kameru EOS 70D no sāniem. Pēc tam knibinos ar materiālu programmā Adobe® Premiere® Pro, jo klipi ir dažādās orientācijās: ainavas formātā ar Canon kameru un portreta formātā ar tālruni. Tāpēc videomateriāls man ir jāpagriež un ir jākoriģē tā lielums, kas dažkārt izraisa pikseļu parādīšanos.

“Savukārt kamera EOS M50 Mark II automātiski nosaka, kad videoklips tiek ierakstīts vertikāli. Pārsūtot failus, tie tiek automātiski pārveidoti portreta formātā, nevis ainavas, kas lieliski noder pakalpojumiem Instagram Stories, IGTV un TikTok. Es teiktu, ka šobrīd aptuveni 60% mana videosatura ir vertikāli, līdz ar to šī iespēja ievērojami ietaupa laiku.”

Cita kameras EOS M50 Mark II laiku taupošā funkcija, ko Mets novērtē, ir iespēja pārsūtīt fotoattēlus un videoklipus uz image.canon vai Canon Camera Connect lietojumprogrammu. “Tas lieliski noder, kad uzņemu ārā vai kad ceļoju, jo tas nozīmē, ka man nav jāņem līdzi klēpjdators. Varu vienkārši izveidot savienojumu ar Camera Connect lietojumprogrammu savā tālrunī un augšupielādēt tieši sociālajos tīklos.”

Reāllaika straumēšana pakalpojumā YouTube

Canon EOS M50 Mark II kameras aizmugurējais ekrāns, kur redzams HDMI savienojums.

Tā kā Canon EOS M50 Mark II ir aprīkota ar mikrofona ieeju un Clean HDMI izeju, tās sniegtās iespējas varēsiet plašāk izmantot, pieaugot savām prasmēm un ambīcijām.

Mets Adlerds tur tālruni blakus piparmētrai un mazai siera kūkai uz virtuves virsmas.

Canon EOS M50 Mark II ir ar lieliskām savienojuma iespējām, tāpēc varat pārsūtīt fotoattēlus un videoklipus uz image.canon vai Canon Camera Connect lietojumprogrammu savā tālrunī bez klēpjdatora.

Sākumā Mets guva panākumus pakalpojumā YouTube, savukārt pakalpojumu Instagram un TikTok attīstība, kā arī savu tiešsaistes nodarbību “Bake it Better” izveidošana nozīmēja to, ka viņš mazāk darbojās videoklipu kopīgošanas platformā, tomēr kamera EOS M50 Mark II ir atkal pievērsusi viņa uzmanību šai platformai. “Man šķiet, mans domāšanas veids bija ieciklējies uz skatījumu iegūšanu, nevis uz tāda satura izveidi, ko man pašam patiktu veidot,” viņš atzīst. “Tas ir kaut kas tāds, ko es noteikti atkal darīšu, lai gan tagad esmu pārtraucis.”

Viena kameras EOS M50 Mark II īpašība, kas palīdz, ir kameras spēja straumēt tiešraidē tieši uz YouTube* jebkurā ar internetu savienotā tīklā. “Mēs to pārbaudījām, savienojot ar OBS (Open Broadcaster Software®) — tā ir programmatūra, kuru lietojam, un tas tiešām bija interesanti,” saka Mets. “Tagad, kad man ir bijusi šāda pieredze, es vēlētos to vairāk izmantot, jo īpaši ar manu konditorejas skolu, kur mēs varētu kopā gatavot tiešsaistē. Redzot, cik vienkārši un ērti ir iestatīt kameru tiešraides straumēšanai, tas tiešām mani iedrošina to darīt.”

“Mikrofona ieeja palīdz uzlabot skaņas kvalitāti tiešraides straumēšanā un arī videoblogos,” viņš saka. “Balss pievienošana saturam man tagad tiešām ir nozīmīga, tāpēc ļoti novērtēju iespēju iespraust mikrofonu un ierakstīt skaņu bez atbalsīm un raustīšanās.”

Vienkārša lietošana

Canon EOS M50 Mark II kameras aizmugurējais ekrāns, kurā redzams ēdiena uzņemšanas režīms.

Canon EOS M50 Mark II kameras nepārtrauktās uzņemšanas ātrums ir 10 kadri sekundē, un tā var fokusēt tumšākos apstākļos nekā Canon EOS M50, tāpēc ir iespaidīgs rīks fotoattēliem un videoklipiem. Tai ir arī ēdiena uzņemšanas režīms, kas intuitīvi nosaka fotografējamo objektu un atbilstoši koriģē iestatījumus.

Cilvēks fotografē šokolādes desertu uz šķīvja, kam visapkārt atrodas sausais ledus.

Mets saka, ka, izmantojot Canon EOS M50 Mark II, darbs ir pavisam citāds, un tā palīdz viņam uzņemt recepšu tuvplānu detaļas.

Mets sevi raksturo kā iesācēju, runājot par kamerām, tomēr saka ka kameras EOS M50 Mark II lietošana ir ļoti intuitīva. “Tādām personām kā man, kas parasti neiepazīstas ar rokasgrāmatām, ar kameru apieties ir vienkārši, pateicoties izvēlņu izkārtojumam ar attēliem un skārienekrāna vadīklām.” Noderīga bija arī filmēšanas taimera opcija, jo es varēju sagatavoties pirms pāriešanas uz videoklipa ierakstu.

Mets atzīst, “Es tiešām neizprotu tādus iestatījumus kā diafragmas atvērums vai ISO, bet kamerai EOS M50 Mark II ir ēdienu ainu režīms, kas automātiski nosaka, ka fotografējamais objekts ir ēdiens, un pēc tam koriģē krāsas un visus iestatījumus,” viņš turpina. “Tas nozīmē, ka uzreiz varu sāk ierakstīšanu un būt pārliecināts, ka izveidotais saturs izskatīsies lieliski.”

“Tagad tik daudz cilvēku veido saturu, tāpēc domāju, ka var atšķirties, piedāvājot augstas kvalitātes attēlu. Iespēja uzņemt 4K formātā un pievienot kamerai makro objektīvu, lai iegūtu tuvplānus ar detaļām un struktūru [ir fantastiska]. Es domāju, ka tas man palīdzēs nedaudz vairāk izcelties uz pārējo fona.”


Autors: Markuss Hokins (Marcus Hawkins)


*Nepieciešams bezvadu tīkls ar interneta savienojumu un vismaz 6 Mb/s ātrumu, kā arī YouTube konts ar vismaz 1000 abonentiem un image.canon konts.

Saistīti produkti

Saistītie raksti

  • CEĻOJUMU FOTOGRAFĒŠANA

    Ekskursija Seviljā ar kameru EOS R10

    Blogere Diāna Miljosa (Diana Millos) atklāj, kāpēc šī radošā kamera ir perfekts ceļojumu kompanjons.

  • VIDEOEMUĀRU VEIDOŠANA

    Iepazīstieties ar PowerShot V10

    Uzziniet, kāpēc Canon mazā 4K videoemuāru veidošanas kamera ir perfekts universālais aprīkojums iesācējiem.

  • VIDEOEMUĀRU VEIDOŠANA

    Satura veidošana ar kameru EOS R50

    Uzņemiet vēl labāku saturu sociālo tīklu plūsmām ar Canon EOS R50.

  • ĒDIENA FOTOGRAFĒŠANA

    Kļūšana par influenceri ēdienu jomā

    Ēdiena fotografēšanas padomi no Instagram influenceres un Canon vēstnieces Jasmīnas Albatoulas (Yasmin AlBatoul).