PORTATĪVAS KAMERAS

Pieredziet pasauli tuvāk ar Canon PowerShot ZOOM

Maza, viegla kamera ar jaudīgu tālummaiņu — uzziniet, kā šī kabatas formāta kamera var palīdzēt redzēt tālāk.
Maza meitene vilnas cepurē sēž ar vecākiem mežā, visi trīs lūkojas uz kaut ko ārpus kadra, kamēr tēvs izmanto Canon PowerShot ZOOM.

Dabas mīļotāji, ekskursiju cienītāji un sporta fani var nokļūt darbības centrā ar jauno Canon PowerShot ZOOM. Kabatas formāta, monokulāra formas kompaktkamera piedāvā optisko tālummaiņu, kas līdzvērtīga 100 m, 400 mm un 800 mm digitālajai tālummaiņai, un tā sniedz iespēju uzņemt objektus no ievērojama attāluma — tas viss ļauj notvertu mirkli.

Canon PowerShot ZOOM ir pārsteidzoša, vienkārši lietojama kamera, kas piemērota ikvienam, kurš meklē lielas tālummaiņas funkciju, ko nevar iegūt ar viedtālruni un mobilajām ierīcēm. Tā ir lieliski piemērota gan amatieru fotogrāfiem, gan ģimenēm. Keitija Sterna (Katy Stern), ģimenes ceļojumu lapas “Otis and Us” blogere, kas sniedz reportāžas par saviem piedzīvojumiem brīvā dabā, pārbaudīja Canon PowerShot ZOOM pastaigā pa mežu ar savu vīru un trīs mazajiem bērniem. Šeit viņa atklāj, ko domā par jauno kameru.

Ģimene ar diviem pieaugušajiem un trīs bērniem sadevusies rokās, ejot cauri mežam spirgtā rudens dienā.

Keitija un viņas vīrs pēc iespējas vairāk laika pavada, dodoties ģimenes piedzīvojumos. Vieglā un kompaktā Canon PowerShot ZOOM sniedza viņiem iespēju piekļūt tuvāk dabai nekā jebkad iepriekš un iemūžināt savu pieredzi.

Vienkārši paņemiet to un dodieties

Cilvēks, kas tur Canon PowerShot ZOOM kameru.

Monokulāra stila Canon PowerShot ZOOM ir maza kamera ar īpaši lielu tālummaiņu, kas uzņem augstas kvalitātes fotoattēlus un Full HD video, — lieliski piemērota ģimenēm, kas aktīvi atpūšas brīvā dabā.

Sieviete liek kameru PowerShot ZOOM savas ādas jakas kabatā.

Pateicoties Canon PowerShot ZOOM elegantajam un kompaktajam dizainam, tā ir pietiekami maza, lai to nēsātu līdzi kabatā.

Šī kabatas formāta kamera, kas sver tikai 145 g neradīs smaguma sajūtu, tāpēc ir lieliski piemērota, lai to ņemtu līdzi papildus savai viedtālruņa kamerai uz vietām, kurās nepieciešama daudzpusīga tālummaiņa. “Man patīk, ka tā ir tik maza un kompakta,” saka Keitija. “To ir tik vienkārši nēsāt līdzi un paņemt, kad vien tā nepieciešama. Iziešana no mājas ar bērniem var būt sarežģīta, jo jāņem līdzi tik daudz lietu — somas, jakas, ēdiens, ūdens, — tāpēc dažkārt nav pietiekami daudz vietas lielai kamerai un objektīviem. Šis ir lielisks risinājums.”

Lai lietošana būtu ērta, Canon PowerShot ZOOM ir izstrādāta ar elastīgām uzlādes iespējām. Ierīci varat uzlādēt mājās, izmantojot USB C tipa savienotāju ar saderīgu lādētāju, savukārt, atrodoties ārā, varat izmantot saderīgu portatīvo ārējo bateriju.1 Kad kamera uzlādēta, ar to var uzņemt 150 kadrus vai 60 minūšu videomateriālu (10 minūtes vienā reizē).2

Vienkārša lietošana jebkurā brīdī

Raibs taurenis nolaidies uz baļķa, slēpjoties aiz garas zāles.

Canon PowerShot ZOOM ir lieliski piemērota savvaļas dzīvnieku fotografēšanai, neaizbaidot fotografējamo objektu3.

Sieviete ādas jakā skatās Canon PowerShot ZOOM kameras skatu meklētājā.

Canon PowerShot ZOOM ir izveidots lietošanai ar vienu roku, tāpēc jaunajiem fotogrāfiem to ir vienkārši lietot.

Tā kā tā ir izstrādāta uzņemšanai ar vienu roku, Keitija atklāja, ka kameru ir patiešām viegli un vienkārši lietot. “Tā ir lieliska sākuma līmeņa kamera, jo tai nav kaudzēm pogu un sarežģītu instrukciju. Varat vienkārši uzņemt un doties tālāk,” viņa saka.

Elektroniskajam skatu meklētājam (EVF) ir tādi paši tehniskie dati kā bezspoguļu kamerai, piemēram, Canon EOS M50 (2,36 miljoni punktu, 60 kadru/s atsvaidzināšanas ātrums), tāpēc varat vienkārši nomērķēt, iekomponēt kadru, veikt tālummaiņu līdz vēlamajam attālumam un uzņemt. Līdz ar to PowerShot ZOOM ir lieliska kamera visu vecumu fotogrāfiem ar visdažādākajām prasmēm. “Mūsu vecākā meita mums lūdza, lai viņai uzdāvina tādu kameru dzimšanas dienā,” saka Keitija. “Viņa ir tiešām ieinteresējusies par fotografēšanu, un es vēlos viņu iedrošināt.”

Dziļi mežā, kas rotājies ar rudens krāsām, Keitija konstatēja, ka kameras 1/3 collu sensors ar 12 MP izšķirtspēju sniedza viņai un bērniem iespēju uzņemt ātri skrienošus savvaļas dzīvniekus, fotografējot ar 10 kadriem sekundē. “Es nekādā ziņā neesmu profesionāls fotogrāfs,” viņa atzīst. “Bet man patīk fotografēt — tāpēc arī uzsāku veidot emuāru. Man patīk fotografēt bērnus un mūsu piedzīvojumus brīvā dabā, un es ceru, ka gadu gaitā savas prasmes pilnveidoju. Šī kamera ir laba visu līmeņu prasmēm, un es ceru, ka panāku arvien labākus rezultātus.”

Detaļas varat uzņemt no liela attāluma

Zilzīlīte nolaidusies uz zara, slēpjoties starp lapām.

Canon PowerShot ZOOM automātiskās fokusēšanas iespējas ļāva viegli sekot putniem mežā. Iegūtie kadri bija skaidri un asi.

Zēns skatās Canon PowerShot ZOOM kameras skatu meklētājā.

Pateicoties vienkāršajai Canon PowerShot ZOOM konstrukcijai, to ir neticami viegli lietot.

Lai gan šī kompaktkamera ir viegla un tikpat viegli pārnēsājama kā viedtālrunis, vairāk nekā kopīga tiem nav. “Šo kameru ir tikpat viegli pārnēsāt kā viedtālruni, tomēr tai ir papildu priekšrocība — patiešām iespaidīga tālummaiņa,” saka Keitija. Viedtālruņu kamerām parasti ir ierobežota optiskā tālummaiņa, līdz ar to nav gara fokusa attāluma sasniedzamības ar efektīvu attēla stabilizēšanu. Canon PowerShot ZOOM piedāvā 400 mm telefotoobjektīvam līdzvērtīgu darbību kompaktā veidā ar iespēju izmantot digitālo tālummaiņu līdz 800 mm, kas pievelk tuvāk nekā ar parasto viedtālruni.

Šis diapazons palīdz dabas mīļotājiem, ekskursiju cienītājiem un sporta faniem īpašos mirkļos piekļūt tuvāk notikumiem tālumā, piemēram, tramīgiem putniem dārzā, Serengeti kokos gulošām lauvām, ikonisku ainavu sīkām detaļām vai sportista sejas izteiksmei, kad sasniegts mērķis.

Iespaidīgajam diapazonam nepieciešama arī iespaidīga attēla stabilizācija, un Canon PowerShot ZOOM optiskais attēla stabilizētājs ir gatavs uzturēt stabilus attēlus un asus fotografējamos objektus arī pie šāda gara fokusa attāluma. “Fotoattēli un videomateriāls ar mūsu piedzīvojumiem mežā izdevās tiešām labi — tiešām skaidri!” saka Keitija, kura bieži vien atrodas dabā. “Bija lieliski uzņemt tik asus fotoattēlus gan ar savvaļas dzīvniekiem, gan bērniem.”

Uzņemiet fotoattēlus un video, vien pieskaroties pogai

Maza meitene vilnas cepurē skatās Canon PowerShot ZOOM kameras skatu meklētājā.

Pateicoties Canon PowerShot ZOOM vienkāršībai, dažās sekundēs varat iekadrēt un uzņemt attēlu.

Dodoties cauri mežam, Keitija un viņas ģimene pamanīja dažādus savvaļas dzīvniekus, ko varēja uzņemt, bieži vien mainot formātu — no 12 MP fotoattēliem uz Full HD videomateriālu. “Man šķiet, ka mēs bieži vien palaižam garām notiekošo, jo viedtālruņi var ievērojami novērst uzmanību,” saka Keitija. “Canon PowerShot ZOOM ir ļoti vienkāršs aprīkojums, kas nenovērš uzmanību un uzlabo dabas baudīšanas pieredzi. Tālummaiņa pietuvina daudz tuvāk, tāpēc varat pilnībā izbaudīt mirkli.”

Kameras automātiskā fokusēšana (AF) lieliski noder ātrai galveno objektu fokusēšanai laba apgaismojuma apstākļos. Kādas citas funkcijas viņi novērtēja kā visnoderīgākās? “Sejas atpazīšanas automātiskā fokusēšana bija negaidīts pārsteigums,” Keitija saka. “Tas nozīmēja, ka varēju sekot bērniem, kamēr viņi skrēja starp kokiem tikpat viegli kā varēju uzņemt zaķi, kas tālumā leca cauri papardēm.”

Tā nevainojami darbojas kopā ar viedtālruni

Sieviete tur Canon PowerShot ZOOM un bez vadiem to savieno ar viedtālruni.

Canon PowerShot ZOOM iebūvētais Wi-Fi sniedza iespēju Keitijai savienot kameru ar bezmaksas Canon Camera Connect lietojumprogrammu viņas viedtālrunī, līdz ar to viņa varēja mainīt kadrējumu savā tālrunī un pat uzņemt attēlus attālināti.

Keitija atklāja, ka ar kameras EVF viņa varēja pietuvoties dabai, turklāt viņa varēja arī kopīgot tiešo skatu savā viedtālrunī, izmantojot Canon PowerShot ZOOM iebūvēto Wi-Fi un savienojamību ar lietojumprogrammām — bezmaksas Canon Camera Connect lietojumprogrammu. Tas sniedza iespēju visai ģimenei redzēt kadru, iesaistīties kadra veidošanā vai pat attālināti nospiest aizslēgu.2

“Savienošana ar lietojumprogrammu bija patiešām vienkārša — mums pat nebija jāgaida, kamēr nokļuvām mājās,” saka Keitija. “Mums visiem patika tiešā skata funkcija. Iespēja izmantot attālinātu uzņemšanu satuvināja ģimeni. Visi var baudīt mirkli un redzēt, kas notiek ekrānā tieši tad, kad tas notiek. Tas bija lieliski brīžos, kad bērni nevarēja redzēt, uz ko es skatos. Es varēju viņiem parādīt, ko esmu atradusi slēpjoties kokos, vienkārši izmantojot tiešo skatu Canon Camera Connect lietojumprogrammā savā tālrunī — tas bija izcili.”

Fotoattēlus un videomateriālu var saglabāt microSD kartē, ko ievieto Canon PowerShot ZOOM4 kamerā, un var arī izmantot priekšrocību, ko sniedz kameras savienojums, lai saturu bez vadiem saglabātu savā viedtālrunī un no tā attēlus kopīgotu ar draugiem un sekotājiem sociālajos tīklos.

Autors: Natālija Dentone (Natalie Denton)

  1. Kameras komplektācijā nav lādētāja. Minimālās uzlādes prasības ir ar USB PD saderīgs strāvas avots, kas nodrošina vismaz 5 V, 1,5 A ar USB C tipa izvadu un izmanto komplektācijā iekļauto vadu, kas savieno divus USB C tipa kontaktus. Uzņemot videoklipus vai fotoattēlus, strāva tiek padota tikai kamerai, nelādējot iekšējo akumulatoru. Uzlādes laiks ar Canon PD-E1 ir aptuveni 1 stunda 50 minūtes.
  2. Maksimālais ierakstīšanas laiks vienā reizē ir 9 minūtes 59 sekundes. Wi-Fi savienojuma laikā filmu ierakstīšana nav iespējama.
  3. Visi šī raksta piemēros ietvertie attēli tika radīti ar modeli, kas bija izgatavots pirms ražošanas.
  4. Kopā ar kameru netiek nodrošināta atmiņas karte.

Saistīti raksti

  • SAVVAĻAS DZĪVNIEKU FOTOGRAFĒŠANA

    Vispusīga pieredze dabā

    Savvaļas dzīvnieku fotogrāfs Tolga Aktas par to, kā PowerShot ZOOM kamera var palīdzēt izbaudīt mirkli.

  • SAVVAĻAS DZĪVNIEKI

    Monokulārs vai binoklis — kas ir labākais putnu vērošanai?

    Canon PowerShot ZOOM ir kabatas formāta monokulāra kamera, kas ir lieliski piemērota putnu vērošanai, bet kā to salīdzināt ar Canon binokļiem?

  • SPORTA FOTOGRAFĒŠANA

    Sporta fotografēšana — nomērķē un uzņem

    Profesionāle Mollija Dārlingtone (Molly Darlington) izpēta, kā var uzņemt nozīmīgus sporta momentus ar kabatas formāta kameru.

  • SAVVAĻAS DZĪVNIEKU FOTOGRAFĒŠANA

    Nepieradināti savā būtībā

    Pieci iemesli, kāpēc kamera PowerShot SX740 HS ir ideāli piemērota, lai fotografētu savvaļas dzīvniekus.