A man and two children sit in a sunny field enjoying a picnic. Photo by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

VASARAS FOTOGRĀFIJAS

Vienkārši brīnišķīgas saules pielietas vasaras fotogrāfijas ar Canon EOS 250D

Zviedru fotogrāfes Hannas Klārkas vasaras uzņēmumi liek nojaust sajūtas, kas valda saulainās dienās. Viņas dabiskais draugu un ģimenes fotografēšanas stils ir brīnišķīgi viegls un dzirkstoši skaists.

Gadiem ilgi Hannai fotografēšana bija hobijs — viņa izmantoja kompaktkameras, lai uzņemtu visu — no Stokholmas krāsainajām ielām līdz plašām ainavām ceļojumos. Nesen viņa nolēma nodarboties ar fotografēšanu nedaudz nopietnāk, iegādājoties Canon DSLR kameru, kas viņai palīdzēja hobiju pārvērst nelielā biznesā paralēli ikdienas darbam.

Hanna ir izvēlējusies vieglo un vienkārši lietojamo Canon EOS 250D, kas aprīkota ar daudzām funkcijām, kuras nebija viņas vecajām kompaktkamerām, piemēram, saderība ar EOS sistēmas objektīviem un Speedlite zibspuldzēm, optiskais skatu meklētājs un lietotāja interfeisa ceļvedis, kas palīdz ātrāk visu apgūt.

Viņas piederumu somā ir Canon EOS 250D kamera, Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM objektīvs un Canon EF 50mm f/1.8 STM objektīvs, un ar tiem Hanna ir tikusi galā ar neskaitāmiem fotografēšanas izaicinājumiem, paplašinot savas prasmes. Šie izaicinājumi ietvēra gan kompozīcijas maiņu, gan dažādu fokusa attālumu izmēģināšanu, tādējādi paplašinot radošās iespējas un iepazīstoties ar jauno komplektu. Šeit aprakstīts, ko viņa ir iemācījusies, kā arī daži paņēmieni, ko varat izmantot iedvesmai, uzņemot priecīgus mirkļus savās vasaras brīvdienās.

1. Izmantojiet neparastus leņķus

Hannai patīk fotogrāfijās izmēģināt uzņemšanu no netradicionāliem leņķiem. “Es daudz domāju par kompozīciju,” viņa saka. “Es iztēlojos parasto veidu, kā uzņemu attēlu, un pēc tam spēlējos ar to — uzņemu no augšas un apakšas, novietoju personu dažādās vietās kadrā. Tikai nedaudz pārvietojoties, es varu izveidot pilnīgi jaunu attēlu.”

Canon EOS 250D ir vieglākā DSLR kamera ar grozāmu ekrānu*, kas pierāda savu praktiskumu, kad kameru tur virs galvas vai pieliecas līdz zemei, lai iegūtu interesantāku kadru.

A composite photo shows a yellow flower and a girl in a yellow dress, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

2. Izmantojiet acu automātisko fokusēšanu, lai acis būtu asas

Asu attēlu iegūšana ir vienkārša ar Canon EOS 250D automātiskās fokusēšanas sistēmu. Acu automātiskā fokusēšana nodrošina, ka acis ir fokusā, kad izmanto ekrānu režīmā Live View, ko var viegli ieslēgt, nospiežot režīma Live View pogu kameras aizmugurē.

“Es gandrīz vienmēr izmantoju acu automātiskās fokusēšanas režīmu, kad uzņemu bērnus rotaļājoties, jo neatkarīgi no tā, ko viņi dara, viņu acis ir visizteiksmīgākās,” saka Hanna.

"Es iztēlojos, kā parasti uzņemu attēlu, un pēc tam to apspēlēju."

3. Izmēģiniet dažādus fokusa attālumus

Hanna ir eksperimentējusi gan ar fiksēta fokusa attāluma objektīvu, gan tālummaiņas objektīvu — jo īpaši Canon EF 50mm f/1.8 STM, kas ir fiksēta fokusa attāluma objektīvs, un Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM tālummaiņas objektīvu. Lai gan viņai patīk pārvietoties, lai iekadrētu fotogrāfijas ar fiksēta fokusa attāluma objektīvu, viņa saka: “Ir jautri izmantot tālummaiņu, jo varu iegūt dažādus leņķus ar aktīviem bērniem pat tad, ja viņi ir tālu.”

Kad viņa pārbaudīja Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM kameru, fotografējot savus bērnus pļavā un pie ezera, viņa atklāja, cik mazs ir tās svars. “Man patika izmēģināt Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM,” viņa saka. "Tā ir tik viegla, ka mani tas pārsteidza, — es to varētu ņemt līdzi brīvdienās un noteikti daudz lietotu.”

Canon EF 50mm f/1.8 STM objektīvs viņai ļāva iegūt seklu asuma dziļumu un portretiem izveidot izpludinātu fonu — tas nozīmē, ka tam joprojām ir vieta viņas piederumu somā. “50 mm objektīvam ir plašāks diafragmas atvērums, kas lieliski noder nedaudz tumšākos apstākļos vai ja vēlas izveidot izpludinātu fonu. Kopā ar Canon EOS 250D kameru 50 mm objektīvs ir lieliski piemērots portretiem. Ja man darbam būtu jāizvēlas tikai viens objektīvs, tas būtu šis,” viņa saka.

Saistīti raksti
A woman and girl look at the back of a Canon EOS 250D

ĢIMENES FOTOGRĀFIJAS

Kā iegūt perfektas ģimenes fotogrāfijas ar EOS 250D

Atklājiet, kā izmantot Canon EOS 250D, lai uzņemtu ģimenes fotogrāfijas ar labāku kompozīciju, perfektu ekspozīciju un pat savu personisko stilu.

A mother holds her sun, wearing sunglasses.

ĢIMENES FOTOGRĀFIJAS

Kā uzņemt dabiskus, radošus ģimenes portretus

Profesionālais portretu fotogrāfs Kristians Anderls (Christian Anderl) dalās ar padomiem, kā varat izmantot savu Canon kameru, lai uzņemtu ģimenes momentuzņēmumus jautros brīžos.

A girl in a playwark holds a frisbee up, framing her face.

ĢIMENES FOTOGRĀFIJAS

Uzņemiet labākus portretus: jautru ģimenes fotogrāfiju uzņemšanas izaicinājumi

Ģimenes tēmu blogere Katja Gaskela (Katja Gaskell) savu viedtālruni nomainīja pret Canon EOS M50 un bija pārsteigta par iegūtajiem rezultātiem — pārsteidziet arī sevi, izmēģinot šīs metodes.

A baby sits with an abacus.

MAZUĻU FOTOGRAFĒŠANA

12 mazuļu fotografēšanas padomi, ko varat izmantot jau šodien

Saglabājiet dārgus mirkļus un uzņemiet mazuļa attīstību, izmantojot attapīgus veidus, kā mazuļu fotografēšanu padarīt jautru un kā iegūt lieliskus rezultātus

A composite shows two children looking at a flower, and a boy sitting on a dock, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

4. Uzņemiet portretus vājā apgaismojumā

Kad saule ir zemāk debesīs, gaisma ir maigāka, jo īpaši saulrieta un saullēkta laikā, ko fotogrāfi ir iecienījuši un dēvē par “zelta stundu”. Šī maigā gaisma ietilpst Hannas personīgajā fotogrāfiju krāsu paletē, un tā rada siltu noskaņu, saules spīdumam brīnišķīgi izgaismojot ādas toņus.

“Man vislabāk patīk vakara gaisma, un es dodu priekšroku uzņemt vājā apgaismojumā, nevis spilgtā saulē — tā ir izsmalcinātāka,” viņa saka. Tomēr ar Canon EOS 250D fotografēšana iekštelpās vai tad, kad saule norietējusi, ir vienkārša. “Esmu izmēģinājusi līdz ISO 3200, un attēlos nav trokšņa,” saka Hanna. “Man patīk izmēģināt dažādus ISO, tos palielinot, lai varētu izmantot īsāku ekspozīcijas laiku un uzņemt kustību arī vājā apgaismojumā. Esmu dzirdējusi, ka daudzi baidās palielināt ISO, bet Canon EOS 250D nodrošina lieliskus rezultātus arī ar lielāku ISO.”

Turklāt Canon EOS 250D automātiskā fokusēšana darbojas pat tādos apstākļos, kas acīm šķiet tumši (līdz -4EV režīmā Live View) — kamera naktī redz labāk nekā jūs, tāpēc uzticieties tai, lai izceltu savu objektu.

A composite shows a girl in a field of long grass, then standing with a boy in the same field, photographed by Hannah Clark on a Canon EOS 250D.

5. Apskatiet, ko varat paveikt ar automātisko režīmu

Kad Hanna bija uzlabojusi savas fotografēšanas prasmes, viņa galvenokārt sāka izmantot manuālo režīmu. Tomēr viņa augsti vērtē arī automātiskos iestatījumus, kas nodrošina augstas kvalitātes rezultātus ar vienu pieskārienu pogai un palīdz apgūt fotografēšanu. Viņa izmēģināja Canon EOS 250D automātiskos iestatījumus, tostarp pilnīgi automātisko režīmu Scene Intelligent, kas analizē priekšā esošo ainu un izvēlas apkārtnei vispiemērotākos iestatījumus.

“Sākumā es izmantoju ainas automātiskos iestatījumus, kas atviegloja manuālā režīma lietošanu,” viņa saka. “Tie ir perfekti piemēroti tiem, kas ilgi nav lietojuši kameru vai nekad nav strādājuši ar DSLR kameru. Kamera izvēlas lietojamos iestatījumus, un jūs varat no tās mācīties. Kad tikko ieguvu kameru, es izmantoju sporta režīmu, lai fokusētu kustīgus bērnus, kā arī portretu režīmu.”

Hanna priecājas, ka fotogrāfijās dokumentē sīkas detaļas. Viņa ieslēdza automātisko režīmu, lai uzņemtu, kā viņas dēls mazgā rokas spilgti rozā ūdens spainī. “Man patīk uzņemt detaļas un ar attēliem radīt stāstu,” viņa saka. “Tās var būt rokas, kas satvērušas plecu, pēdas, saulesbrilles uz galda, cepure pludmalē — mazas detaļas no lielākas ainas.” Šajā gadījumā automātiskajos iestatījumos izmantots f/5.6, 1/500 s un ISO 200. Ar īso ekspozīcijas laiku 1/500 s viņa varēja notvert ūdens piles, kas šļakstījās uz rokām.

6. Nepalaidiet garām nevienu darbības sekundi

“Vissvarīgākais, ko esmu iemācījusies, ir vienmēr ņemt līdzi kameru,” viņa saka. “Ja tā ir tuvumā, es vienmēr mācos un to labāk iepazīstu, kas ievērojami palielina manu pārliecību.” Fotografējot savu ģimeni, Hanna bieži vien sekoja saviem bērniem, kur viņi to aizveda, un ļāva viņiem dabiski rotaļāties. Viņa dod priekšroku fotografēt cilvēkus, kad viņi priecājas, nevis lūdz tos pozēt. “Es vienkārši ļaujos plūsmai un ļauju viņiem darīt to, ko viņi vēlas, tomēr man vienmēr ir līdzi kamera. Vislabākie bērnu rotaļu kadri izdodas, kad viņi nav tik ļoti koncentrējušies uz kameru.”

Lai būtu droša, ka nav palaidusi garām nevienu mirkli, ar Canon EOS 250D Hanna izmanto nepārtrauktas fotografēšanas režīmu, kas uzņem piecus kadrus sekundē (fps). “Man vienmēr ir ieslēgts nepārtrauktas uzņemšanas režīms, lai iegūtu daudzas fotogrāfijas sekundē,” saka Hanna. “Ir lielākas izredzes iegūt lielisku fotogrāfiju, ja ir kadru sērija — man patīk šis kadrs (tālāk) ar šļakstu sānos — tas dod enerģijas sajūtu.”

7. Izmantojiet kameras savienošanas iespējas

Uzņemot dienas izbraucienu laikā, ir lieliski, ja fotogrāfijas var kopīgot ar draugiem un ģimeni. Canon EOS 250D var viegli saistīt ar viedtālruni vai planšetdatoru, izmantojot Bluetooth vai Wi-Fi un Canon Camera Connect lietojumprogrammu, kas ļauj pārsūtīt attēlus un augšupielādēt tos sociālajos tīklos vai nosūtīt tos saviem mīļotajiem.

“Bieži vien vēlos uzņemtos attēlus ievietot pakalpojumā Instagram, tāpēc ir lieliski, ka varu tos pārsūtīt no kameras uz viedtālruni, lai tos publicētu,” saka Hanna. “Es izmantoju šo funkciju ar Canon EOS 250D, un es domāju, ka tā ir ārkārtīgi ērti un vienkārši lietojama — es neesmu ļoti tehnisks cilvēks. Arī Canon Camera Connect lietojumprogrammā ir ceļvedis, kurā sniegti norādījumi, kā savienot kameru.”

Lai iegūtu citus padomus, kā vislabāk izmantot savas kameras funkcijas, apskatiet Canon Photo Companion lietojumprogrammu, kurā ietverti padomi par to, kā veiksmīgi fotografēt jebkurā žanrā, kā arī ekspertu konsultācijas, pamācības un tieši jūsu kameras modelim pielāgoti padomi.

Autors: Lūsija Fulforda (Lucy Fulford)

*EOS 250D (melna/sudraba) ir pasaulē vieglākā starp visām digitālām viena objektīva reflektīva APS-C lieluma sensora kamerām ar pilnībā pagriežamu LCD monitoru. Ar akumulatoru un atmiņas karti atbilstoši CIPA vadlīnijām. Līdz 2019. gada 9. aprīlim (Canon izpēte).

Saistīti produkti

Saistīti raksti

Gūstiet iedvesmu — tas ir galvenais noderīgu fotografēšanas padomu, pircēja ceļvežu un informatīvu interviju avots — viss, kas nepieciešams vislabākās kameras vai printera atrašanai un jaunāko radošo ideju īstenošanai.

Atpakaļ uz visiem stāstiem