ĢIMENES FOTOGRĀFIJAS

Uzņemiet momentuzņēmumu ar ģimeni, izmantojot PowerShot PX

Ģimene, draugi vai mājdzīvnieki — ērti uzņemiet brīnišķīgus ikdienas mirkļus ar Canon PowerShot PX.
Sieviete un viņas trīs bērni virtuvē stāv ap miksera bļodu, gatavojoties kaut ko cept. PowerShot PX atrodas uz grāmatu kaudzes, kas vērsta pret viņiem.

Nav nekā vienkāršāka, kā ikdienas ģimenes priecīgo mirkļu uzņemšana ar jauno Canon PowerShot PX. Pietiekami vieda, lai automātiski atpazītu sejas, un vadāma ar balss komandām — PowerShot PX ir perfekta ģimenes fotogrāfe, kas gatava uzreiz fotografēt un vienmēr atrodas mājas centrālajā vietā.

Digitālā satura veidotāja un fotogrāfe Eimāra Veriana Barija (Eimear Varian Barry), kura ar savas dzīves momentuzņēmumiem ir ieguvusi gandrīz 97 000 sekotāju pakalpojumā Instagram, ir vientuļā māte un bieži vien cilvēks, kas stāv aiz kameras.

Bet ar Canon PowerShot PX Eimārai vairs nav jāpaliek aiz kadra. Izmantojot šo viedo kameru ar automātiskās atpazīšanas un fotografēšanas režīmu, Eimārai pie rokas ir savs digitālais ģimenes fotogrāfs, kas iemūžina šķietami nenozīmīgus mirkļus, kas bieži vien izrādās visdārgākie.

Bez piepūles dokumentējiet ikdienas mirkļus

Ģimene ārā sēž uz piknika segas un ēd augļus. Canon PowerShot PX ir uz piknika groza, kas vērsts pret viņiem.

Canon PowerShot PX izmanto ainu atpazīšanas tehnoloģiju, kas ir pietiekami vieda, lai atpazītu cilvēku sejas un izlemtu, kura kompozīcija izskatīsies vislabāk, automātiski panoramējot, noliecot un veicot tālummaiņu, lai iemūžinātu brīnišķīgas atmiņas, — bez nepieciešamības pārvietoties no savas vietas. Kameras PowerShot PX lietošanas vienkāršības dēļ tā ir ideāls ģimenes kompanjons pat visaizņemtākajās mājsaimniecībās. “Es domāju, ka lietotne un balss atpazīšana ir ģeniāla,” saka Eimāra, kurai kā vientuļajai mātei bieži vien rokas ir aizņemtas.

“Es domāju, ka tas ir lieliski, ka Canon PowerShot PX uzņem mirkļus, par kuriem domājam, ka tur neiznāktu labs attēls,” saka Eimāra. “Piemēram, tie kadri, kuros bērni krāso pie brokastu letes, kamēr es trauku mazgājamajā mašīnā lieku traukus. Es zinu, ka es atskatīšos uz tiem pēc 20 gadiem un domāšu: “Tie tik bija laiki!”. Šādi dabiski uzņemti kadri ir vienkārši burvīgi.”

Ērtā fotografēšanas pieredze, ko var gūt ar šo kameru, ir saistīta ar tās viedajām funkcijām un ainu atpazīšanas tehnoloģiju, kas ir izstrādāta daudzu gadu garumā. Kad PowerShot PX tiek ieslēgta un nolikta uz kādas virsmas, tā izmanto sejas atpazīšanas funkciju, lai automātiski meklētu fotografējamo objektu un koriģētu kompozīciju, lai uzņemtu attēlus, kur visi ir kadrā. Tā uzņem daudz attēlu, un pēc tam lietotne iesaka labākos. Atpazīstot regulāri redzamās sejas, tā piedāvā prioritāri fotografēt jums svarīgus cilvēkus.

Kad esat aizņemts ar ēdiena gatavošanu, sarunām pie virtuves galda, svinat ģimenes locekļa dzimšanas dienu vai vienkārši palīdzat bērniem izpildīt mājasdarbus, kamera PowerShot PX var palīdzēt jums uzņemt mirdzošās sejas izteiksmes un ikdienas skaistumu, par to pat nedomājot.

Eimārai vienkārši mirkļi, piemēram, rotaļas ar suni vai stāsta lasīšana uz dīvāna, ir visdārgākie, un viņa vēlas ar tiem dalīties. “Ir jauki nofotografēt šos mirkļus, jo īpaši par to nedomājot,” viņa saka.

Jūsu personīgais digitālais fotogrāfs

Sieviete un mazs zēns satraukti skatās uz Canon PowerShot PX, kas novietota uz grāmatu kaudzes.

“Es vienmēr skatījos sava tēva fotogrāmatas — viņš ir mākslinieks — un visas fotogrāmatas, kas man ir mājās, ir fotožurnālistikas grāmatas. Kad biju maza, es redzēju dzīvi formās un gaismā,” stāsta Eimāra, kura bieži vien priecājas, ka neatrodas aiz kameras intīmu ģimenes mirkļu laikā.

Meitene uz ceļiem pie zema galda, spēlējoties ar rotaļlietām, viņas priekšā Canon PowerShot PX. Viņas māte tālrunī skatās kameras plūsmu, kur ekrānā ir redzama fotogrāfija, ko viņa koriģē.

“Kā fotogrāfe esmu ļoti pieradusi dokumentēt situācijas darbā. Mans darbs ir uzņemt mirkļus, bet daudzi no tiem ir iestudēti. Manai otrajai pusei vienkārši patīk dokumentēt īstus mirkļus, lai mēs varētu uz tiem atskatīties un vienkārši atcerēties, “Ak, tas gadījās tik nejauši.”

Lai gan Eimārai fotoaparāts ir bijis rokās kopš bērnības un pakalpojumā Instagram viņa dod priekšroku organizētākam saturam, viņa skaidro, ka ir patīkami mājās veidot ikdienas attēlus, kas nav fotosesiju sastāvdaļa.

“Es domāju, ka PowerShot PX ir brīnišķīga kamera šādiem mirkļiem. Es, piemēram, esmu mājās ar bērniem visu nedēļu. Esmu vientuļā māte. Man nav neviena, kas varētu nofotografēt, kā es ar bērniem gatavoju ēdienu vai kā mēs atpūšamies dārzā, jo vienmēr es esmu tā, kas ir aiz kameras.”

Šeit palīdz Canon PowerShot PX ar brīvroku vadību — tā darbojas ar balss komandām un var iekomponēt un uzņemt attēlus un videoklipus ar trīs reižu tālummaiņas objektīvu, kas var panoramēt un noliekties. Tā arī atlasīs labākās fotogrāfijas un videoklipus un sakārtos tos jūsu vietā, ļaujot dārgajiem dzīves mirkļiem ritēt bez pārtraukuma.

Balss atpazīšana ir lieliska, jo, kad esat dzīvojamajā istabā un padomājat, ka kaut ko vēlētos atcerēties uz visiem laikiem, varat to izdarīt,” saka Eimāra. “Šo momentuzņēmumu skatīšanās man sniedz tikpat daudz prieka kā organizētāki attēli.”

Brīžos, kad vēlaties iejusties fotogrāfa lomā, ir arī viegli vadīt kameru no viedtālruņa lietotnes, ar kuru varat uzņemt, kā arī skatīt uzņemtos videoklipus un fotogrāfijas.

Novietojiet to mājas centrālajā vietā

Ģimenes locekļi sēž un stāv ap brokastu leti, bļodā sajaucot cepšanai paredzētās sastāvdaļas.

“Esam uzņēmuši attēlus, kuros gatavojam ēdienu,” saka Eimāra. “Ir tā, ka mēs esam pieraduši, ka fotogrāfijām jābūt ideālām, bet man patīk, ka Canon ir radījis šo produktu, jo, manuprāt, labākās fotogrāfijas ir tās, kurās dabiski attēlota ikdienas dzīve.”

Canon PowerShot PX kompaktais un adaptīvais dizains to ļauj bez problēmām ievietot jebkurā vidē savās mājās.

Eimārai lieliska vieta kameras PowerShot PX novietošanai ir brokastu lete, jo aiz tās mēdz noritēt liela daļa ģimenes dzīves. “Es vēlētos to novietot virtuvē, jo tā ir atvērta plānojuma un brokastu lete ir pirmā stāva centrālā vieta,” viņa saka.

“Vakarā pie brokastu letes es gatavoju vakariņas un bērni krāso — tas ir mirklis, kad veicu savus mammas ikdienas darbus. Tas nav valdzinoši, bet man tas ir ļoti svarīgi. Attēls, kurā es ierodos ar mazgājamiem traukiem, kamēr viņi pilda mājasdarbus, vizuāli raksturo manu ikdienas dzīvi kā viņu mammai. Un tie ir mirkļi, kurus vēlos atcerēties,” viņa saka.

Mēs visi zinām, ka dzīve nenorit aiz kameras, tā norit kameras priekšā. Bet kā jūs izvēlēsieties atcerēties tos dzīves brīžus, kas to veido tādu, kādu jūs to zināt? Tādiem vecākiem kā Eimārai kamera PowerShot PX var būt brīnišķīgs rīks, lai dokumentētu mīļotos cilvēkus tagad un nākotnē.

“Nav iespējams atcerēties visus dzīves mirkļus. Atklāti sakot, es pat nevaru atcerēties savu grūtniecības laiku. Es zinu, ka tas izklausās traki, bet tā ir patiesība! Kad atskatāmies uz fotogrāfijām, mēs domājam “Vai atceries? Biju par to pilnībā aizmirsusi.” Tāpēc, manuprāt, tā ir lieliska ideja iemūžināt šīs atmiņas, uzņemot dabiskus momentuzņēmumus. Tas tiešām ir pārsteidzoši.”


Autors: Lorna Dokerila (Lorna Dockerill)

Saistīti produkti

Saistītie raksti