Ēdiena fotogrāfi bieži izvēlas 35 mm objektīvu, lai fotografētu no augšas, jo tam ir pietiekami plats skats, lai iekļautu rekvizītus, piemēram, galda piederumus un receptes sastāvdaļas. Uzņemts ar Canon EOS RP un Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM objektīvu ar 1/125 s, f/2.5 un ISO800. © Natasha Alipour-Faridani
Ēdienu fotografēšana ir patīkams veids, kā eksperimentēt ar savu Canon kameru — un tas nav tikai tāpēc, ka fotosesijas beigās fotografējamos objektus var apēst. Nesteidzoties izveidojiet sastāvdaļu kompozīciju, pārbaudiet apgaismojumu un koriģējiet iestatījumus un redzēsiet, ka varat izveidot fotogrāfijas ar ēdieniem, kurus rodas vēlme nobaudīt.
Turklāt ir pieejami arī atsevišķi elementi un aprīkojums, lai ar savu kameru varētu iegūt vislabāko kvalitāti. Trijkājis var būt noderīgs, kad fotografējat ēdienu no augšas, vājā apgaismojumā vai uzņemat ārkārtīgi tuvus tuvplānus, lai gan arī Canon objektīvu klāsts ar attēlu stabilizēšanas (IS) tehnoloģiju šādās situācijās var ievērojami palīdzēt. Pievienojot Canon Speedlite zibspuldzi vai citu mākslīgo apgaismojumu savam komplektam, jums pavērsies plašākas radošās iespējas, ja ēdiena fotogrāfijām vēlēsieties piešķirt profesionālu izskatu.
Vislabāk ēdienu fotogrāfiju izskatu var uzlabot ar labāku objektīvu. Daudzi objektīvi ļauj fokusēt pietiekami tuvu, lai uzņemtu mazas detaļas, tomēr tikai īsts makro objektīvs nodrošina vismaz vienas reizes palielinājumu. Tas nozīmē, ka objekta attēls tiek ierakstīts sensorā attiecībā 1:1 jeb dabiskā lielumā, kad objektīvs ir iestatīts uz minimālo fokusu.
Makro objektīvs ir ideāli piemērots, lai atklātu ēdiena slēpto tekstūru, sīkus rakstus un smalku ēdiena struktūru, ko citādi varētu nepamanīt, tomēr ēdiena fotografēšanai ir svarīgas arī citas lietas. Šeit apskatīsim labāko objektīvu izvēli Canon EOS kamerām.