RADOŠA DRUKĀŠANA

Rotaļas ar ēdienu: kā Paperboyo uztur svaigu pieeju

Ričs Makkors (Rich McCor) — radošā personība, kas veido Instagram profilu Paperboyo, — stāsta par savu aizraušanos ar papīra rokdarbiem un skaidro, kā izmantoja Canon SELPHY Square QX10, veidojot fantastiskus mākslas darbus par ēdiena tematiku.
Citrons lidinās gaisā virs izdrukātas ilustrācijas ar tenisa spēlētāju, kurš gatavojas servei. Efekts rada iespaidu, ka spēlētājs gatavojas sist pa citronu.

“Iemesls manai aizrautīgajai darbībai ir tas, ka ceļu uz to atradu, iepazīstoties ar lietām, kas mani interesēja,” Ričs Makkors (Rich McCor) skaidro. “Man tas bija veids, kā uzņemt apkārtējo pasauli citādi, liekot lietā savu iztēli, lai iegūtu kaut ko iepriekš neredzētu, vienlaicīgi gūstot arī iespēju izpētīt pilsētu, kurā dzīvoju, — Londonu.”

Ričam, britu māksliniekam, kurš veido populāro Instagram profilu Paperboyo, sākotnēji aizraušanās ar fotografēšanu un papīra rokdarbu apvienošanu bija veids, kā radīt oriģinālu saturu, kurā uzdzirkstīja viņa iztēle. Daži viņa leģendārākie darbi ietver rokā turētus melna papīra siluetus, kas novietoti pret Londonas ievērojamākajām vietām, veidojot atjautīgas ilūzijas.

“Tas bija laikā, kad visi izmantoja pašbilžu nūjas un Instagram plūsmas sāka kļūt populāras,” saka Ričs. “Mans nolūks bija izvairīties no klišejām un atrast savu atšķirīgo stilu, tāpēc eksperimentēju ar dažādām papīra rokdarbu variācijām.”

Pēc vairāk nekā pieciem gadiem Riča darbs no hobija bija pārvērties plaukstošā karjerā. Viņš ir izdevis grāmatu “Around the World in Cut-Outs” (Apkārt pasaulei ar papīra siluetiem), ir sadarbojies ar nozīmīgiem zīmoliem, piemēram, Disney®, un bauda dzīvesstilu, kas līdz 2020. gadam viņam ļāva apceļot pasauli.

Daloties pārdomās par saviem panākumiem, Ričs iesaucas: “Tas, kas sākās kā hobijs vakaros un brīvdienās, kļuva par manu darbu un ļāva man apceļoti visu pasauli, kur es rotaļīgā veidā darbojos, pelnot savu iztiku.”

Radoša darbība ar Canon SELPHY Square QX10

Canon SELPHY Square QX10 printeris, ko ieskauj izdrukas un mākslas darbu koncepciju skices.

Canon SELPHY Square QX10 es uzreiz redzēju ne tikai kā printeri, jo tas ir pašsaprotami un nevienam nav man jāstāsta, ka tas var izdrukāt brīnišķīgus attēlus,” saka radošais fotogrāfs Ričs Makkors (Rich McCor), kurš sevi dēvē par Paperboyo.

Canon SELPHY Square QX10 drukā krāsainu ilustrāciju, kurā ir maza meitene ar rozā matiem un košļājamo gumiju uz sejas.

Canon SELPHY Square QX10 ir bez vadiem un portatīvs, tas var nodrošināt iespaidīgas augstas kvalitātes izdrukas dažās sekundēs.

Tagad Ričam ir gandrīz pusmiljons Instagram sekotāju, un viņš ir uzsācis jauna līmeņa izgudrojumus. Viņa jaunākais projekts viņam ļāva paust savu radošumu ar Canon SELPHY Square QX10, iepazīstinot ar izdrukātiem animāciju filmu varoņiem ar ēdienu saistītā tēmā — kopā ar pamatīgu devu Paperboyo oriģinalitātes.

Ričs zināja, ka ar Canon SELPHY Square QX10 var izveidot košas fotogrāfijas, bet viņš vēlējās izmēģināt ilustrēšanu un panākt krāsas, kas tiešām izceļas. Ričs ar Adobe® Photoshop® izveidoja ilustrācijas ar animāciju filmu varoņiem, pēc tam pievienoja fotogrāfiju fonu, eksportēja to uz savu viedtālruni un attālināti izdrukāja, izmantojot SELPHY Photo Layout lietojumprogrammu.

Rotaļas ar radošām interpretācijām

A tomato is suspended in the air in front of an illustrated print of a boxer. The effect makes it look as if the boxer's left glove is reaching out of the picture.

“2020. gada ierobežojumi piespieda mani attīstīt savu darbu un vidi, kurā radu attēlus,” saka Ričs. Aizrautīgi meklējot veidus, kā paplašināt savas radošās iespējas, viņš pievērsa uzmanību videi mājās. “Tā vietā, lai veidotu attēlus ar ievērojamām vietām un ainavām, tagad rotaļājos uz sava virtuves dēlīša vai rakstāmgalda. Dizains, ko veidoju, pakāpeniski ir kļuvis smalkāks — man šķita, ka siluetus ir jāturpina attīstīt un ir jāizmanto savas ilustratora prasmes, pievienojot tēliem krāsas un papildu detaļas.”

Atsaucoties uz citronu, kas aizvieto tenisa bumbiņu, un tomātu, kas nostājies boksa cimda vietā, divās nesen veidotās animācijas filmās, Ričs saka, ”kad pieņēmu izaicinājumu radoši darboties ar ēdienu, es to uzreiz interpretēju kā rotaļu ar ēdienu, kas man lika domāt par sportu un to, kā sporta aprīkojumu varu aizvietot ar ēdamām lietām.”

Divas rokas tur izdruku ar bruņinieku un izdruku ar pūķi katrā kafijas tases pusē. Kafijas putas veido iespaidu, ka pūķis izpūš uguni.

Ar Canon SELPHY Square QX10 printeri varat drukāt tieši no viedtālruņa — kvadrātveida izdrukas ar apmali pierakstiem Ričam bija ideāls formāts, ko iekļaut savos savdabīgajos attēlos par ēdiena tematiku.

Iedvesmu šim izaicinājumam viņš guva arī no košļājamās gumijas burbuļa, kas uzsprāga uz kāda tēla sejas, un kafijas putu rakstu pielīdzināšanas liesmām, kas tika pieliktas blakus košām 68 mm kvadrātveida izdrukām ar pūķi un bruņinieku. “Es paņemu kaut ko atpazīstamu un pievienoju radošu pieskārienu, lai pārsteigtu skatītāju,” viņš saka. “Esmu pārgājis uz animācijas tēliem un izmainījis savu vidi, bet mana darba būtībā vienmēr ir radošas pārveidošanas koncepcija.”

Nebeidzama ideju meklēšana

Krāsaina ilustrācija ar mazu meiteni sarkanā beisbola cepurē, kura pūš lielu rozā košļājamās gumijas burbuli.

Riča panākumu atslēga, nodrošinot Paperboyo nerimstošo popularitāti, ir nebaidīties izmēģināt jaunas lietas.

Krāsaina ilustrācija ar mazu meiteni sarkanā beisbola cepurē, uz kuras sejas ir izšķīdis rozā košļājamās gumijas burbulis.

“Košļājamās gumijas pārvērtības tika precīzi uzņemtas ar kameru,” skaidro Ričs. “Es vēlējos izveidot secīgus kadrus, kas atstāj iespaidu, tomēr neizskatās kā kas tāds, ko nevar izdarīt jebkurš.”

Ričs zina, ka viņam jāturpina izmēģināt jaunas lietas, ja viņš vēlas uzturēt panākumus, ko ieguvis ar Paperboyo, pat tad ja šī procesa laikā, viņš pieļauj kļūdas. “Es domāju, ka jaunajiem māksliniekiem un satura veidotājiem ir svarīgi zināt, ka ir daudz neveiksmju, kļūdu un sliktu darbu, kas noved pie tā labā,” viņš saka. “Uz katru labu ideju, kas man bijusi, ir bijušas vismaz 10 sliktas idejas, kuras man bija jāizstrādā, līdz radās dzirksts, kas aizveda uz labāku ideju.”

Aizrautība mākslas darbu veidošanā palīdz piedāvāt plūsmā fotogrāfijas, kas auditorijai patīk un kuru izdrukas tā vēlas iegādāties. “Man bieži vaicā, kā kļūt slavenam pakalpojumā Instagram? Un es domāju, ka šis nav pareizais jautājums. Jautājumam jābūt, kā man atrast kaut ko, kas man ļoti patīk? Šādā veidā es guvu panākumus.”

“Ir savādi, kad mazs personīgais hobijs, kur tev pašam pieder visas kļūmes, bet arī visi panākumi, pārvēršas par darbu, kur satura veidošanā jāņem vērā arī citu cilvēku viedoklis,” Ričs turpina. “Es noturu savas auditorijas interesi, jo man ir izdevies attīstīties un atrast jaunus virzienus, kuros doties, un vēlreiz — tas ir tāpēc, ka mīlu to, ko daru, un man joprojām ir milzīga vēlme atrast savu ceļu un veidot unikālu saturu.”


Autors: Lorna Dokerila (Lorna Dockerill)

Saistītie produkti

  • Mājas printeri

    SELPHY SQUARE QX10

    Saglabājiet savas dārgākās atmiņas skaisti izveidotu izdruku veidā, ko ar bezvadu tehnoloģiju varat iegūt jebkurā vietā.
  • DSLR kameras

    EOS 6D Mark II

    Neatkarīgi no tā, vai vēlaties uzņemt izaicinošākus projektus vai pievērsties profesionālai fotografēšanai, EOS 6D Mark II sniedz nepieciešamo šo aizraujošo nākotnes plānu īstenošanai.
  • DSLR kameru objektīvi

    EF 24-105mm f/4L IS II USM

    Iecienīts to vidū, kuri vēlas ņemt līdzi tikai vienu objektīvu, — šis objektīvs nodrošina satriecošu attēlu kvalitāti ar uzlabotu attēlu stabilizēšanu.
  • Saistītie raksti

  • RADOŠA DRUKĀŠANA

    Uzreiz izdrukājiet noskaņu kolāžu

    Veidojiet jauna līmeņa radošos projektus un uzziniet, kā izveidot noskaņu kolāžu.

  • RADOŠA DRUKĀŠANA

    Jūsu dzīves vīziju kolāža

    Iekārtojiet telpu atbilstoši savam stilam, izmantojot Canon SELPHY Square QX10 printeri.

  • RADOŠA DRUKĀŠANA

    Jautri pavadiet laiku ar drukas darbiem

    Pieci iemesli, kādēļ jums nepieciešams kompakts fotoprinteris.

  • ĒDIENA FOTOGRAFĒŠANA

    Kļūšana par influenceri ēdienu jomā

    Ēdiena fotografēšanas padomi no Instagram influenceres un Canon vēstnieces Jasmīnas Albatoulas (Yasmin AlBatoul).