VIDEOBLOGOŠANA

Pasaule ir plaša: ceļojumu videoblogere Hloī Ganinga pārbauda Canon RF 16 mm F2.8 STM

Noskaidrojiet, kas padara īpaši plato, pieejamo RF objektīvu ideāli piemērotu ceļojumu videoblogu veidošanai: dodieties izbraukumā pilsētā kopā ar aizrautīgo ceļotāju Hloī.
Aiz jaunas sievietes redzama krāsainiem grafiti noklāta siena; sievietei rokās ir Canon EOS R6 ar Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīvu.

Hloī Ganinga ir viena no Apvienotās Karalistes zināmākajām ceļojumu videoblogerēm. Iepriekš viņa ir strādājusi mūzikas nozarē, tad neatkarīgā radio stacijā un aizkadrā televīzijas talantu šovā, bet 2014. gadā viņa nolēma, ka ir pienācis laiks visu mainīt. Kopš tā brīža viņa ar savu kameru pēta pasauli un veido blogus un video blogus kā Wanderlust Chloe – Aizrautīgā ceļotāja Hloī –, līdzdalot stāstus, padomus un attēlus no visas pasaules.

Līdz šim Hloī izmantoja kameru Canon EOS M50 (tagad tās pēctecis ir Canon EOS M50 Mark II). “Man vienmēr ir paticis to izmantot savam ceļojumu blogam,” viņa stāsta. “Tā ir lieliska, kompakta un labi veidota, labas kvalitātes, un to ir vienkārši lietot. Visvairāk man patīk, ka tā ir tik kompakta ceļošanai, turklāt kamerai ir atlokāms ekrāns, kas ir ideāli piemērots videoblogu veidošanai un pašbildēm.”

Tomēr, gatavojoties ceļveža filmēšanai Anglijas pilsētā Bristolē, Hloī izpētīja Canon EOS R System. R System ir izstrādāta radošiem cilvēkiem, kas vienmēr meklē jaunus veidus sava satura rādīšanai; R System sniedz videoblogeriem un ietekmētājiem piekļuvi plašam augstas kvalitātes RF objektīvu klāstam, kas arvien tiek paplašināts, tostarp pēdējam papildinājumam Canon RF objektīvu saimē – Canon RF 16 mm F2.8 STM. Jaunais īpaši platais RF objektīvs spēj tvert plašu perspektīvu, un ar ātro f/2.8 maksimālo diafragmas atvērumu tas paver plašas iespējas radošajām izpausmēm.

Hloī filmēja savu pilsētas videoblogu ar pilnkadra Canon EOS R6, tomēr Canon RF 16 mm F2.8 STM, kas sver tikai 165 g, varētu būt ideāla kompakta ierīce arī iesācēja līmeņa EOS R System kamerai, piem., mazajai un vieglajai Canon EOS RP.

Īpaši plats skats

Ir daudz priekšrocību, ja izmantojat Canon RF 16 mm F2.8 STM videoblogu veidošanai. Pirmkārt, tās īpaši platais skats ļauj daudz vieglāk tvert apkārtni, kad uzņemat pašbildes. “Man tiešām patīk videoblogiem izmantot īpaši plato objektīvu, jo tas spēj vienā kadrā ierakstīt ļoti daudz,” apstiprina Hloī. “Es vizuāli spēju pastāstīt lielisku stāstu, jo skatītāji, klausoties manu stāstu, var redzēt tik daudz no apkārt esošā.

“Piemēram, tā bija ideāli piemērota uzņēmumiem izbraucienā ar laivu Bristolē,” viņa piebilst. “Bija brīži, kad es sēdēju uz laivas sānu borta un filmēju pati sevi, kā es vēroju apkārtni un runāju. Īpaši platais objektīvs spēja ietvert tik daudz no man apkārt esošā: krāsaino ēku rindas, slaveno tvaikoni “Great Britain” un citas garām braucošās laivas.”

Jauna sieviete sēž uz laivas borta, rokās turot Canon EOS R6 uz trijkāja stiprinājuma; fonā redzama upe un māju rinda.

Hloī patika, ka savos kadros viņa varēja ietvert tik daudz no ainavas. “Manuprāt, skatītājiem tad dod lielāku realitātes sajūtu, ļaujot viņiem gandrīz vai sajust sevi šajā kadrā,” viņa piebilst.

Šis plašais skats ir noderīgs arī situācijās, kad strādājat salīdzinoši šaurās telpās, piemēram, ja veidojat videoblogus guļamistabā vai virtuvē un nevarat fiziski atkāpties, lai parādītu perspektīvu. Platleņķa objektīvs – kā Canon RF 16 mm F2.8 STM – ietver iespējami plašu ainu.

Platleņķa objektīvs bieži vien ir pirmā izvēle ainavu fotografēšanai, un šo aspektu Hloī pētīja, filmējot Bristoles panorāmas skatus. “Bija lieliski uzņemt kadrus no Kliftonas observatorijas un ap Kliftonas iekaramo tiltu,” viņa stāsta. “Es varēju izveidot kadrus un parādīt visu tiltu, Eivonas ieleju un pilsētas ainavu – visu vienā kadrā. Tas ir ļoti plašs skats, un ir patiešām lieliski, ka objektīvam var būt šāda perspektīva!”

Ceļošanai piemērots dizains

Skats pāri plecam uz jaunu sievieti, kas iet cauri segtajam tirgum un pati sevi filmē ar Canon EOS R6 kameru.

Canon EOS R6 kamerai ir maināma leņķa skārienekrāns, pilna kadra sensors, 4K/60p video, klasē labākā attēla stabilizēšanas sistēma un kompakta konstrukcija, un tā ir ceļojumos ērti izmantojama videoblogeru kamera, kas spēj uzņemt pasaules klases video un fotoattēlus. “Es izmantoju Canon trijkāja rokturi HG-100TBR un iespraužamo DM E-100 stereo mikrofonu, lai izveidotu vienkārši izmantojamu komplektu videoblogošanai, ar kuru var viegli pārvietoties pilsētā,” stāsta Hloī. “Pārsvarā es daudzus kameras iestatījumus atstāju automātiskajā režīmā.”

Jauna sieviete sēž pie galda, smaida un tur kameras priekšā rullīti ar dārzeņu pildījumu; kamera uz galda ir uzstādīta uz Canon trijkāja roktura HG-100TBR trijkāja mini trijkāja veidā.

Canon trijkāja rokturi HG-100TBR var izmantot divos veidos: kā ergonomisku vienā rokā satveramu rokturi ar iebūvētām kameras tālvadības vadīklām un kā trijkāji, kas nodrošina stabilitāti un atbrīvo abas jūsu rokas. Tam ir arī pagarināms kronšteins ārējā mikrofona, piemēram, Canon stereo mikrofona DM-E100, nostiprināšanai.

Bristoles sesijai Hloī aprīkoja savu EOS R6 ar Canon trijkāja rokturi HG-100TBR, kas palīdz uzņemt pašai sevi ar vienu roku; to arī var atlocīt, nodrošinot stabilu mini trīskāja atbalstu.

Canon RF 16 mm F2.8 STM ir aprīkots ar praktiski nedzirdamu pakāpjveida motora (STM) automātiskās fokusēšanās tehnoloģiju; tā ir lieliska iespēja, kad vēlaties ierakstīt fragmentus kamerā vai tvert apkārtējās skaņas. Lai nodrošinātu iespējami labāko skaņas ieraksta kvalitāti, Hloī uz kameras zibspuldzes pēdas uzstādīja kompakto Canon stereo mikrofonu DM-E100. Šo mikrofonu var pievienot kameras 3,5 mm audio pieslēgvietai, un nepieciešamības gadījumā to var uzstādīt arī uz trijkāja roktura HG-100TBR, kuram ir īpašs mikrofona kronšteins, tādējādi atbrīvojot kameras zibspuldzes pēdu citiem piederumiem.

Hloī konstatēja, ka pat ar pilna kadra EOS R6 bija ļoti viegli strādāt kombinācija ar vieglo RF 16 mm F2.8 STM. “Man ļoti patika tas, ka iestatīšanas ziņā bija daudz funkciju, kas līdzīgas manam EOS M50,” viņa piebilst. “Varēja viegli atrast pareizos iestatījumus izvēlnēs, jo izkārtojums bija veidots līdzīgi.”

Funkciju ziņā, kā apgalvo Hloī, EOS R6 bija “liels uzlabojums, salīdzinājumā ar to, ko biju izmantojusi līdz šim”. Visās Canon EOS R System kamerās ir plata RF stiprinājuma vieta, nodrošinot ātrāku komunikāciju starp kameru un objektīvu, līdz minimumam samazinot kameras vibrācijas un nodrošinot vairāk radošo iespēju. Nākamās paaudzes RF objektīvi arī nodrošina labāku sniegumu sliktā apgaismojumā un uzlabotas automātiskās fokusēšanas iespējas; tādējādi ir iespējams uzņemt izcilus kadrus dažādās atrašanās vietās un dažādā dienas vai nakts laikā.

Ātrs un daudzpusīgs

Aiz jaunas sievietes redzama pilsētas panorāma; viņa pati filmē sevi ar Canon EOS R6 un RF 16 mm F2.8 STM objektīvu.

“Pārsvarā es izmantoju vienu no diviem uzstādījumiem: filmēšanu ar 30 kadriem/s un filmēšanu ar 60 kadriem/s, abos variantos režīmā 4K,” skaidro Hloī. “Es vēlējos arī daudz papildu materiāla, lai iegūtu kino sajūtu, tāpēc ar 60 kadriem/s es zināju, ka varu palēnināt video fragmentus un iegūt patiesi skaistu efektu.”

aiz priekšplānā stāvošas jaunas sievietes redzams plašs skats uz dziļu ieleju, kurai pāri izveidots iekaramais tilts.

Hloī izmantoja visas platleņķa Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīva sniegtās iespējas, lai uzņemtu elpu aizraujošus panorāmas skatus, piemēram, ar slaveno Kliftonas iekaramo tiltu un Eivonas ieleju. Uzņemts ar Canon EOS R6 un Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīvu.

Hloī uzņēma dažāda veida fotoattēlus kamerā, kā arī daudz papildu materiāla, lai veidotu savu stāstu. “Bristole ir lieliska pilsēta šāda veida filmēšanai, tajā ir ļoti daudz dažādu skaistu vietu: krastmala, krāsaina ielu māksla, trokšņaini tirdziņi, ēdienu tirdzniecības vietas un, protams, slavenie skati uz ieleju pie Kliftonas. Es vēlējos izveidot videoblogu, kas būtu lielisks materiāls ikvienam, kas ierodas pilsētā pirmo reizi.”

Dažas no iekštelpām, kurās Hloī veica uzņemšanu, bija diezgan tumšas, tomēr Canon RF 16 mm F2.8 STM ātrā maksimālā diafragma apvienojumā ar EOS R6 izcilo sniegumu sliktā apgaismojumā šajā ziņā nodrošināja viņai plašākas iespējas. “Es varēju filmēt ar f/2.8, un video materiāls bija spilgtāks, skaidrāks, tajā bija mazāk trokšņu. Tas bija noderīgi arī dažiem tajā dienā uzņemtajiem fotoattēliem. Ja fotogrāfijā ir mazāka graudainība, tad man ir daudz vieglāk rediģēt šos fotoattēlus.”

Jauna sieviete pavērsusi Canon EOS R6 kameru ar Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīvu uz kādu augu veikalā.

Lai radītu skaidru kompozīciju Bristoles trokšņainajos tirgos un veikalos, Hloī bieži vien izvēlējās fokusēties uz detaļām. Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīvs spēj fokusēties līdz pat 13 cm tuvumā, nodrošinot viņai daudz vairāk radošu iespēju.

No aizmugures redzama jauna sieviete, kas pavērsusi Canon EOS R6 kameru uz salātu bāru, pilnu ar krāsainu salātu traukiem.

Elegantais, pieejamais Canon RF 16mm F2.8 STM objektīvs nodrošina izcilu kvalitāti plašā skata laukā.

RF 16 mm F2.8 STM spēj fokusēties līdz 13 cm, un šī funkcija spēj piešķirt daudzveidību videobloga materiālam. “Lai gan objektīvs ir ļoti plats, man patīk, ka tas spēj fokusēties ļoti tuvu,” Hloī priecājas. “Tas bija ērti, filmējot Bristoles Svētā Nikolasa tirgu, jo es vēlējos uzņemt tuvplānā dažādās piedāvātās pārtikas preces. Ar šo objektīvu es varēju nofilmēt sīkākās detaļas, piemēram, burkānu salātu tekstūru un košās krāsas. Bija lieliski, ka varēju arī ātri pārslēgt fokusu no priekšplāna uz fonu, nezaudējot kvalitāti.”

Protams, ka izšķirošā ir attēla kvalitāte. Šis aspekts palīdzēs izcelt jūsu uzņemtos video un fotoattēlus daudzo ar tālruni veikto uzņēmumu un video starpā. Canon RF 16 mm F2.8 STM objektīvam ir deviņi objektīva elementi, tostarp asfērisks objektīvs, kas nodrošina skaidrus attēlus ar izcilu kontrastu, un tas spēj atdzīvināt visdažādākās atrašanās vietas neatkarīgi no tā, vai filmējat daudzkrāsainās ielas Bristolē vai pasakainās Sardīnijas pludmales. Apvienojiet to ar Canon EOS R6 vai EOS RP, un jums ir ideāls komplekts, lai sāktu savu ceļojumu augstas kvalitātes videoblogu pasaulē.



Autors: Markuss Hokins (Marcus Hawkins)

Saistītie produkti

Saistītie raksti

  • VIDEOEMUĀRU VEIDOŠANA

    Satura veidošana ar kameru EOS R50

    Uzņemiet vēl labāku saturu sociālo tīklu plūsmām ar Canon EOS R50.

  • VIDEOEMUĀRU VEIDOŠANA

    Kā kļūt par videoemuāru veidotāju

    Sāciet darbu un veidojiet kvalitatīvus videoemuārus ar mūsu videoemuāru veidošanas padomiem iesācējiem.

  • IELU FOTOGRAFĒŠANA

    Ielu fotografēšanas objektīva izaicinājums

    Kāpēc ielu fotogrāfiem Canon RF 28mm F2.8 STM objektīvs ir svarīgs piederums fotoaparatūras somā?

  • CEĻOJUMU FOTOGRAFĒŠANA

    10 ceļojumu fotografēšanas padomi

    Fotogrāfe un blogere Diāna Miljosa (Diana Millos) dalās ar svarīgiem padomiem skaistām ceļojumu fotogrāfijām.